Dom naroda PFBiH: Enes Peštek pokrenuo inicijativu za nagrađivanje vrhunskih sportista

0
N. Ž.
Dom naroda PFBiH: Enes Peštek pokrenuo inicijativu za nagrađivanje vrhunskih sportista
Foto: Facebook / Enes Peštek

Na sjednici Doma naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine, delegat Enes Peštek (Stranka za BiH) je pokrenuo inicijativu za novčane nagrade vrhunskih sportista. 

Kako je Enes Peštek rekao u izjavi za portal Radiosarajevo.ba, ova inicijativa se tiče jednog takmičenja specifično. 

"Pokrenuo sam poslaničku inicijativu da se Evropske igre uvrste u Uredbu o nagrađivanju vrhunskih sportista - reprezentativaca i stručnih radnika u sportu (trener)", rekao je Peštek, te otkrio kolike bi te nagrade trebale biti. 

Ko to tamo mijenja identitet Baščaršije? Kontaktirali smo Federalnu upravu za inspekcijske poslove

Ko to tamo mijenja identitet Baščaršije? Kontaktirali smo Federalnu upravu za inspekcijske poslove

"Za bronzanu medalju bi se dala nagrada od 10 hiljada KM, za srebro 15 hiljada KM, a za najviše mjesto na podiju predviđena je brojka od 20 hiljada KM", dodaje Peštek. 

On je također pojasnio šta je tačno ovo takmičenje. 

Inicijativa delegata Enesa Pešteka
Foto: Radiosarajevo.ba: Inicijativa delegata Enesa Pešteka

"Evropske igre su takmičenje vrhunskih sportista-reprezentativaca koje su osnovali evropski olimpijski komiteti u Rimu 2012.g. Od 2015. godine Evropske igre se održavaju svake četiri godine.

O kakvom se kvalitetu i takmičenju radi govori podatak da je na prvim evropskim igrama u Bakuu nastupilo 5898 sportaša", rekao je Peštek te za kraj dodao:

"Nažalost, u našoj državi do danas ovo prestižno takmičenje nije bilo uvršteno da nagrađuje naše reprezentativce koji osvoje jednu od medalja."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije