Nova inicijativa: Vijećnik Naše stranke predložio oslikavanje trotoara u Novom Sarajevu

5
Radiosarajevo.ba
Nova inicijativa: Vijećnik Naše stranke predložio oslikavanje trotoara u Novom Sarajevu
Foto: Kolaž / Oslikani trotoar u Zagrebu

Ahmed Kosovac, vijećnik Naše stranke u Općinskom vijeću u Novom Sarajevu, tražio je oslikavanje trotoara uz biciklističku stazu ispred zgrade popularno nazvane "Stometarka". Njegov zahtjev inspiriran je oslikavanjem Martićeve ulice u Zagrebu.

"Martićeva ulica u Zagrebu, sa svojim oslikanim trotoarima, postala je pravi gradski dnevni boravak. Oslikao ju je umjetnik Boris Bare. Dokazano je i svakodnevno vidljivo da oslikavanje utiče na intimizaciju građana s prostorom, na njihovo raspoloženje i stvaranje vedrine. Želim da tako nešto imamo i u Novom Sarajevu, a prostor koji sam predložio je odličan za to, ali nipošto ne treba ostati jedini ako se projekt pokaže uspješnim.

Radi se o 200 metara trotoara koji je u dobrom stanju i kojeg je moguće lako oslikati. Ovaj projekat može se raditi u saradnji s Akademijom likovnih umjetnosti, te na taj način uključiti studente i studentice slikarstva, kiparstva, grafike i grafičkog dizajna. Ovo bi bila prva stalno oslikana ulica u Sarajevu, i sigurno je da bi privukla pažnju, kako turista tako i lokalnog stanovništva.

Napad na Baščaršiji: Žena spriječila džeparoša dok je pozirala za fotografiju

Napad na Baščaršiji: Žena spriječila džeparoša dok je pozirala za fotografiju

Posebno nam je u interesu stvarati sadržaje koji bi privlačili turiste jer Novo Sarajevo ovakvo kakvo jest nije im privlačno, a ovaj sadržaj bi bio jedan od takvih, kojeg turisti žele obići", saopćeno je iz Naše stranke.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije