Dokumentarni film o novinarskoj karijeri Sanele Prašović Gadžo

Promotivni tekst
Dokumentarni film o novinarskoj karijeri Sanele Prašović Gadžo
Foto: SBB BiH / Sanela Prašović: Kandidatkinja SBB-a BiH za Parlament FBIH

Dojučerašnje kolege iz Sanelinog „tv života“ napravile su film „Moj život , moja priča“ kako bi  podsjetili na jednu veliku i uspješnu novinarsku karijeru i podržali njenu političku kandidaturu.

Ja sam danas prvi put pogledala tih 20 min o meni i preplakala sam ih. Mnogo mi je bilo teško, emotivno... Kad doktor uđe u politiku on ostane doktor. Kad uđe učitelj ili glumac, oni ostaju u svojoj profesiji. Jedino novinar ne može. Veoma sam svjesno zatvorila to poglavlje novinarstva koje je trajalo 27 godina. I krenula u politiku.

Zašto?

Želim mijenjati stvari na bolje. Moramo to uraditi. Ne možemo svi biti pasivni posmatrači. Glasni na društvenim mrežama bez konkretnih poteza. Ja sam svjesno preuzela rizik i krenula da pokušam nešto napraviti.

Kako?

Ozbiljno. Savjetnica sam Nordea investicijskog fonda. Oni su za mene nedavno uradili Izvještaj o klimatskim promjenama u BiH. Riječ je o posljedicama koje klimatske promjene imaju na naše živote, na ekonomiju i razvoj države. To je tema koja nije top u ovoj predizbornoj retorici punoj lažnih obećanja i mržnje. No ja sam je pričala građanima na skupovima. Vidite taj Izvještaj je bitan jer pozicionira loše stanje BiH i znamo šta vlast mora tačno uraditi da bi investitori ovdje došli. Dva mjeseca razgovaram sa utjecajnim investitorima iz svijeta. Njima je bitan taj Izvještaj. Tim se ja bavim. Ozbiljnim pričama a ne populističkim obećanjima i dijeljenjem igračaka u ulici Ferhadija. Ako dovedemo investitore stvorit ćemo radna mjesta. To je agenda na kojoj radim.

Da li vjeruješ u uspjeh?

Da ne vjerujem ne bih ušla u ovu priču. Vidjeli ste u filmu da sam 92. bila u rovu. Imala sam tada 21 godinu. Tačno tamo sam i trebala da budem. A sada je vrijeme da uđem u politički rov i da se borim za bolju BiH. Za državu u kojoj će naša djeca ostati.

Kandidatkinja si SBB za Parlament FBIH

Bila sam glas građana kao novinar. Ako budem izabrana u Parlament FBiH bit ću to i kao zastupnica.

Izbori su pred nama. Izborimo se zajedno 7. okobra  za bolje sutra.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije