Novinarka Sanela Prašović objavila dirljiv status o uhapšenom bh. studentu

Radiosarajevo.ba
Novinarka Sanela Prašović objavila dirljiv status o uhapšenom bh. studentu
FOTO: Facebook / Sanela Prašović
Novinarka Sanela Prašović, potaknuta sudbinom koju više od 10 dana proživljava Selmir Mašetović, 22-godišnji student koji je uhapšen u Turskoj, na svom Facebook profilu objavila je dirljiv status koji je imao mnogo pozitivnih reakcija.

Ona je, između ostalog, pozvala bh. građane da se udruže i traže od turskih vlasti puštanje na slobodu uhapšenog Mašetovića, kao i da se udruže u prikupljanju pomoći za njegovu odbranu, jer, prema njenom mišljenju, država Bosna i Hercegovina, to neće učiniti. 

Status Sanele Prašović prenosimo u cijelosti: 

 Selmir Mešetović je rođen 19. septembra 1994. godine.  Danas, dakle, ima 23 i po godine. Dvadeset i četiri napunit će 19. septembra.
Razmišljam o njemu otkako je prije nekoliko dana objavljena vijest da je uhapšen u Turskoj. Dijete. Pravo. I slike kad mu pogledam, vidim samo dijete. Kao i što je moja Lana. Ona je rođena 1995. godine.
Selmir je uhapšen pod optužbom da je navodno Gulenovac. To je u Turskoj sada strašno. Dijete je inače student.
Gulen je inače u Turskoj optužen za državni udar, a njegova organizacija FETO da je teroristička. Prije nekoliko godina Gulen je jos bio Erdoganov vjerni drug pa su i Gull i Erdogan svečano otvarali Gulenove skole. I u našem Sarajevu su to učinili.
Selmir, bh. student je uhapšen, kažu, 22. maja, a Erdogan je u Sarajevu održao veličanstven skup u Zetri 20. maja. Dočekan fino, primljen kako treba, državnički, ispraćen fino.

I dok slušamo ovih dana vapaje medija, javnih ličnosti, oca Selmirovog, građana BiH… službeno Sarajevo šuti.
Ni glasa. Zašto? 
Šuti i ambasador Turske u BiH.
Naša Ambasada u Ankari, čini mi se, reče da nemaju novca za advokata jer onaj turski, po službenoj duznosti, ne želi da brani našeg Selmira.
Čiji je Selmir?
Čiji je to sin?
Čiji je državljanin?
Da li će Bakir Izetbegović da izađe iz hibernacije i pređe u interakciju, pa se dohvati telefona i kaže Erdoganu: “Slušaj Erdogane, odmah da si pustio to naše dijete! Želim ga prvim letom nazad u Sarajevu vidjeti, inače ćemo prekinuti sve diplomatske odnose sa Turskom!”
Ili bar da kao pravi predsjednik sazove press konferenciju i kaže: “Država će odmah angažovati i platiti advokata za odbranu Selmira Mešetovića, a ja ću osobno tražiti od turskog predsjednika hitno puštanje na slobodu našeg drzavljanina!”
Morao bi to. Tako se ponašaju državnici. Jer BiH nema ništa ni sa Erdoganom ni sa Gulenom. Jer naša djeca nemaju ništa s tim.
Jer država BiH mora da se bori za svoje dijete, Selmira Mešetovića.
Ako to ne uradi Bakir Izetbegović kao predsjedavajući Predsjedništva BiH, onda da mi svi zajedno to tražimo umjesto njega? Mi građani da se skupimo i tražimo od Erdogana puštanje našeg Selmira.

I da mi, građani, skupimo novac i platimo advokata za Selmirovu odbranu.
Jer biti ravnodusan dok jedno dijete leži sada u tamnici ni krivo ni dužno… ja to ne mogu.
A možete li vi?

Stavovi iznešeni u rubrici Ja Mislim su stavovi autora i ne odražavaju nužno stavove portala Radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije