Doktor Sanjin Deković uspješno prebolovao COVID-19: Bilo je strašno...

2
Radiosarajevo.ba
Doktor Sanjin Deković uspješno prebolovao COVID-19: Bilo je strašno...
Facebook / Sanjin Deković sa suprugom

Divnu vijest saopćio je doktor Sanjin Deković na svom Facebook profilu. Nakon teške borbe sa koronavirusom uspješno se oporavlja, a na radost svih otpušten je sa bolničkog liječenja. 

Kako je istakao borba je bila strašna, ali ipak 2. aprila dpovratak kući.

Emotivno je zahvalio svojoj supruzi za nesebičnu podršku, ljubav i pažnju koju mu je pružala u životnoj borbi. 

"Hvala Selma Kadić Deković! Mojoj predivnoj supruzi, heroini, koja je i sama prebolovala Koronu...Za mjesec najtežih dana u našem braku tokom borbe sa Covidom 19, za sve sate strepnje, za podršku iz minuta u minut, za najljepšu ljubavnu energiju, za stres u očekivanju informacija o meni,za besane noći u vrijeme naše najduže razdvojenosti dosada.. Za svu snagu koju je imala da izdrži u trenucima kada je izgledalo da će možda put u Vozu Života morati nastaviti sama.. Bilo je strašno, ali ipak 2. aprila anno domini 2021 je dočekala moj izlazak.. Ono što nažalost u borbi sa Koronom mnogi parovi i supružnici nisu, zbog čega smo duboko i iskreno tužni... VTNNSC. Volim Te Najviše Na Svijetu Cijelom! Volim te do kuće nebove! Beskrajno!", napisao je Deković na svom Facebook profilu. 

Deković je zahvalio i timu doktora i medicinskim sestrama i tehničarima, kompletnom osoblju C3 intenzivne njege za spašen život, njegu i sve ono što su uradili za njega.

"Uz stalni prenos pozitivne energije i ohrabrenja tokom mjesec dana žestoke borbe sa Covidom, kako bih nastavio svoj put u Vozu Života", napisao je Deković.

Deković dr. Sanjin je rođen u Sarajevu 1. februara 1967. godine.
U Sarajevu je završio Osnovnu i Srednju skolu, te Medicinski fakultet 1993. godine. Državni ispit položio je u septembru 1994. Ratne godine proveo je radeći na Klinici za Plastičnu i Rekonstruktivnu hirurgiju u periodu 1992./1993., te kao ljekar u Armiji BiH u periodu 1993/1996.

Prvi istrazivački rad imao je još u ratnim godinama, kada je sa tadašnjim šefom Klinike za Ginekologiju i Akušerstvo akademikom Prof dr Simić Srećkom istraživao uticaj ishrane i stresa na trudnice u specifičnim uslovima opkoljenog grada Sarajeva, navodi se u biografiji zdraviji.ba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije