Zijad Redžić o borbi s koronom: "Nemoj samo voziti kroz crveno"

5
Radiosarajevo.ba
Zijad Redžić o borbi s koronom: "Nemoj samo voziti kroz crveno"
Print Screen / Zijad Redžić Zizi

Zijad Redžić, certificirani snooker trener i poznati ugostitelj, poznatiji kao Zizi, ispričao je svoje iskustvo sa najvećom pošasti modernog doba, koronavirusom u gostovanju na Helem Nejse Radio Show

"Ja ću počet bit ljut, ja kad sretnem nekoga na ulici ljudi kažu "ma nema korone." Kako nema, ja jedva živ osto. Fasovo sam je na Jahorini", počinje svoju priču Zizi na duhovit način. 

Ističe kako je sa svojom suprugom i djetetom boravio na Jahorini u objektu gdje je bilo previše ljudi, svjestan da je u klasteru ipak je ostao na ručku sa porodicom. 

"Za Novu godinu, glava me zabolila, ko da mi kosa opada, ja toplomjer, kad ono 37,8 temperatura. Ja sam odmah ženi rekao da sam dobio koronu, jer ja nisam nikad bolestan", priča kroz smijeh Zizi i nastavlja kako je nakon trećeg dana otišao da se testira na COVID-19. 

Ističe kako je privatno otišao na testiranje, nakon toga u Dom zdravlja "Omer Maslić", gdje je upućen na slikanje pluća. 

"Temeperatura, upala, ideš jedan antibiotik, ovaj onaj. Podignem dijete, ma jedva spustim, ne mogu meda...Odem u Omer Maslić kaže imamo pacijenta progresija pluća, kažem ko je to, kaže vi ste taj...", priča Zizi.

Nastavlja dalje kako je hitno prebačen u bolnicu. 

"Moj izraz lica, kaže doktorica da ja vama malo apaurina dam, hop, sjedosmo u ona kola i Hitna, znaš, kroz crveno vozi, kontam nisam tako loš, ne možeš me kroz crveno. Vozi normalno, stani na crveno, pa prođi, pa stani na semafor, svirni, pa prođi, šta me kroz crveno voziš, jer vidim gotov sam...", priča Zizi. 

Pojašnjava šta je dalje bilo, nakon što je stigao u Opću bolnicu. 

Neobičnu interpretaciju ružnog iskustva na duhovit način, poslušajte u videu. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije