Dodikovi humanitarni 'moto-vukovi' su Putinovi teroristi

0
Radiosarajevo.ba
Dodikovi humanitarni 'moto-vukovi' su Putinovi teroristi
Foto: NAP / Arhiv / Milorad Dodik sa članovima "Noćnih vukova"

“Noćni vukovi”, koji će u subotu u centru Banja Luke “zavijati” za podršku “bratskoj Rusiji” nisu nikakav moto - klub, već teroristička organizacija pod direktnim patronatom Vladimira Putina i ruskih obavještajnih i drugih službi.

Kao teroriste definisao ih je i bivši američki predsjednik Barack Obama, koji ih je još prije osam godina stavio na crnu listu kao terorističku skupinu, piše NAP. Nije to smetalo vodećeg bh. separatistu Milorada Dodika da prvog u čoporu terorista Aleksandra Zaldostanova Hirurga odlikuje 2018. godine.

To što su teroristi ne smeta ni prvom policajcu bh. entiteta RS Draganu Lukaču, pa im je očito dozvoljeno da se okupljaju na skupu podrške agresorskoj okupaciji Rusije na Ukrajinu. To je onaj isti Dragan Lukač koji se skameni od straha kada vidi legalnu zastavu Bosne i Hercegovine, koja se 1992. godine vijorila na East Riveru, ispred zgrade Ujedinjenih nacija.

Na Bjelašnici i jutros minusi: Objavljeno i kakvo nas vrijeme očekuje za dane vikenda

Na Bjelašnici i jutros minusi: Objavljeno i kakvo nas vrijeme očekuje za dane vikenda

Hapsi i progoni ljude

Po manjem bh. entitetu hapsi i progoni ljude zbog te zastave, a organizacijama poput fašističkog Ravnogorskog pokreta savjetuje da pomene na zločinca Dragoljuba Mihailovića odgode za neko manje turbulentno vrijeme.

Zbog politika Dodika, Lukača i sličnih Banja Luka će sutra biti ucrtana kao crna tačka na evropskoj karti, jer će ih Putinovi teroristi ucrtati kao jedan od rijetkih gradova u kojima su organizirani skupovi podrške Vladimiru Putinu i Rusiji za njihovu agresiju na Ukrajinu.

Jer, valjda samo Dodik u “Noćnim vukovima” vidi humanitarce, kako je to napisao 9. januara u odluci o odlikovanju Hirurga. “Ordenom časti sa zlatnim zracima za naročito isticanje i afirmaciju ljudskih prava, toleranciji među ljudima i narodima, vladavini prava i sloboda, kao i jačanju prijateljskih odnosa između Ruske Federacije i Republike Srpske, predsjednik RS-a je odlikovao Aleksandra Sergejeviča Zaldostanova Hirurga, osnivača i predsjednika ruskog moto kluba Noćni vukovi“, piše u obrazloženju odluke.

Okupljanje “Noćnih vukova” samo dodatno daje na težini svim pričama, analizama i sigurnosnim procjenama o ozbiljnoj sigurnosnoj ugroženosti Bosne i Hercegovine zbog ruskog utjecaja i miješanja u našu državu. Putinovi pijuni koji ovih dana forsiraju neku samo njima znanu neutralnost i nesvrstanost, od sutra će se i definitivno svrstati na stranu agresora, što im i nije teško, s obzirom na našu skorašnju historiju i njihovu kontinuiranu retrogradnu politiku negiranja zločina i genocida u agresiji na BiH.

A te procjene natjerale su evropske političare da odobre dodatne snage EUFOR-a u Bosni i Hercegovini kako bi se sačuvao mir i stabilnost.

Realno bi bilo očekivati da ti evropski političari nakon sutrašnjeg skupa Putinovog čopora u Banja Luci povuku konkretan potez i najoštrijim sankcijama iz ozbiljnih političkih tokova isključe i Dodika i Željku Cvijanović i Dragana Lukača i Radovana Viškovića. Jer, to su najodgovorniji ljudi koji dopuštaju da teroristička organizacija ove subote sije strah na dijelu teritorije Bosne i Hercegovine.

A okupljanje terorista s anticivilizacijskim porukama podrške agresiji je promatrano iz ugla Bošnjaka i Hrvata u RS teroristički čin. Neko bi ih umjesto da osigurava takav skup morao pohapsiti i zatražiti njihovo protjerivanje. Humanitarne organizacije ovih dana skupljaju i nose pomoć ukrajinskoj djeci i civilima, a ovi Dodikovi humanitarci veličaju agresora i modernog Hitlera Vladimira Putina.

Takvi neće nanijeti štetu Zapadu, niti će pomoći Istoku, ali će svakako dodatno podgrijati ionako zagrijanu atmosferu u Bosni i Hercegovini. Pitanje je šta rade i državne sigurnosno - obavještajne službe, zašto one ne reaguju. Jer, da se kojim slučajem skupi nekoliko vehabija u Zavidovićima i bez da išta kažu bili bi opkoljeni specijalnim jedinicama SIPA-e i drugih agencija. Nije da to nismo vidjeli, ali eto valjda su ovi vukovi - teroristi manje opasni pa nema skoro nikakve reakcije na njihovo okupljanje.

Pitanje je zašto spava i državni ministar sigurnosti Selmo Cikotić, naročito kada znamo da je bivši ministar Dragan Mektić jasno rekao da su “Noćni vukovi” prijetnja nacionalnoj sigurnosti Bosne i Hercegovine.

Guranje glave u pijesak

A kakva je misija tih vukova ponajbolje govori izjava Gorana Tadića, kojeg je Putinov general - pukovnik Aleksandar Kolmakov odlikovao za zasluge. Tadić je tada poručio: “Zabrana ulaska u BiH našoj braći iz drugih država govori samo o BiH, ali govori i nama da radimo pravu stvar za budućnost dva naroda, ruskog i srpskog”.

Kakva je budućnost ruskog naroda vidimo ovih dana, a gdje će teroristi na motorima skupa s Dodikom i kompanijom odvesti srpski narod u BiH i šta je sa ostalim narodima pitanje je za organe i institucije Bosne i Hercegovine.

Jer, s folklorom počinje, a s oružjem završava svaka teroristička, fašistička i nacionalistička politika, provodili je vukovi ili političari. Dozvoliti skup terorista guranjem glave u pijesak i ne prati baš ono što nam svi bh. zvaničnici govore u osudama agresije na Ukrajinu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije