Izetbegović: Dodik je davao tvrde izjave - pa dobio upozorenje od mentora

9
Fena
Izetbegović: Dodik je davao tvrde izjave - pa dobio upozorenje od mentora
Foto: A.K./Radiosarajevo.ba / Konferencija SDA u Sarajevu

Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović kazao je danas nakon redovne sjednice stranačkog Predsjedništva podršku teritorijalnom integritetu Ukrajine dajući podršku stavovima Predsjedništva Bosne i Hercegovine koji su kreirani prije osam godina jer se ti stavovi neće mijenjati.

Predsjedništvo SDA pozvalo je sve političke partije u BiH i regionu da odgovornom politikom i ponašanjem rade na očuvanju mira, ali su pozvali i na deblokadu državnih institucija kako bi se BIH suprotstavila onome što dolazi te sigurnosne agencije da spriječe bilo kakvu mogućnost destabilizacije.

Također, pozvali su na usvajanje državno budžeta, ali i federalnog te su pozdravili zakone koji su usvojeni u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH jer su oni dio 14 prioriteta iz Mišljenja Evropske komisije za dobijanje kandidatskog statusa.

Hapšenje na više lokacija u Srbiji: Više osoba privedeno zbog prevara

Hapšenje na više lokacija u Srbiji: Više osoba privedeno zbog prevara

Konferencija SDA u Sarajevu - undefined

Foto: A.K./Radiosarajevo.ba: Konferencija SDA u Sarajevu

Izetbegović, koji je i dopredsjedavajući Doma naroda PSBiH, smatra da sjednica tog doma mora biti održana naredne sedmice u srijedu ili četvrtak, a ne 24. marta kada je predviđena sjednica jer postoji u hitnosti donošenja zakonskih rješenja.

Osvrnuo se i na blokade člana Predsjedništva BiH i lidera SNSD-a Milorada Dodika ocjenjujući da je on napravio mnogo štete BiH zbog čega bi bilo vrijeme da on ode s političke scene.

"Dodik je davao vrlo tvrde izjave, da je ovo propala zemlja, a onda je očigledno dobio upozorenje od mentora da tako ne radi. Igraju se tu i neke duple igre. Ono što je vidljivo iz Dodikovog djelovanja da je on svojom politikom užasno unazadio ovu zemlju, da bi u BiH ostale destine hiljada mladih da nije bilo njegove politike.

Konferencija SDA u Sarajevu - undefined

Foto: A.K./Radiosarajevo.ba: Konferencija SDA u Sarajevu

I stotine hiljada penzioneri bi imali veću platu. Zaustavljao je investicije. Mogli smo do sada biti u NATO savezu i uznapredovali na EU putu da nije bilo njega”, zaključio je Izetbegović.

Prvi čovjek SDA je dodao kako je Dodik “zamorio i narod u RS”, da smatra kako “sazrijeva mišljenje” da te politika ode i da će se to dogoditi već na oktobarskim izborima, piše N1.

Zamorio je narod u RS, koji glasa za njega, definitivno nam je nanio ogromnu štetu”, rekao je Bakir Izetbegović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (9)

/ Povezano

/ Najnovije