Dodikove pristalice ponovo u misiji: Dolaze pred sud BiH uoči današnjeg ročišta

15
Radiosarajevo.ba
Dodikove pristalice ponovo u misiji: Dolaze pred sud BiH uoči današnjeg ročišta
Foto: N. G. / Radiosarajevo.ba / SNSD-ovci pred Sudom BiH 16. oktobra

Na Sudu Bosne i Hercegovine danas, 6. decembra, nastavlja se suđenje predsjedniku bh. entiteta RS Miloradu Dodiku i v.d. direktoru Službenog glasnika RS Milošu Lukiću zbog "neizvršavanja odluka visokog predstavnika", a Dodikove pristalice će se i danas okupiti pred Sudom.

Suđenje počinje u 13, a završava u 16 sati.

Pred Sud BiH danas dolaze delegacije Boračke organizacije RS, Organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila, Saveza logoraša, Saveza organizacija i udruženja ratnih vojnih invalida, žene žrtve rata, Veterani i Starješine Vojske RS.

UK će glasati za rezoluciju o genocidu u Srebrenici: "Prozvat ćemo one koji se tome protive"

UK će glasati za rezoluciju o genocidu u Srebrenici: "Prozvat ćemo one koji se tome protive"

Podršku predsjedniku manjeg bh. entiteta dat će i predstavnici Srba u Federaciji.

Na prethodno ročište Dodiku i Lukiću došli su zastupnica u Parlamentarnoj skupštini BiH Sanja Vulić (koja je jednom prilikom izjavila da je za nju Milorad Dodik bog), generalni sekretar SNSD-a Radovan Kovačević, ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Staša Košarac, ministar sigurnosti BiH Nenad Nešić te drugi funkcioneri SNSD-a, a očekuje se da će doći i danas.

Podsjetimo, danas počinje glavni pretres u postupku koji se u Sudu BiH vodi protiv Dodika i Lukića.

Kako se navodi u optužnici, Dodik i Lukić su od 1. do 9. jula ove godine u Banjoj Luci, svjesno i znajući da je visoki predstavnik Christian Schmidt donio odluku kojom se sprečava stupanje na snagu Zakona o neprimjenjivanju odluka Ustavnog suda BiH, poduzimali službene radnje u cilju nastavka zakonodavnog postupka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (15)

/ Povezano

/ Najnovije