Dodikova miljenica: Zavidim vam na bošnjačkom jedinstvu

13
Radiosarajevo.ba
Dodikova miljenica: Zavidim vam na bošnjačkom jedinstvu
Printscreen / Sanja Vulić

Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH razmatra Odluku o potvrđivanju smjene ministra odbrane BiH Sifeta Podžića, koju je početkom oktobra donio predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija.

U obrazloženju odluke se navodi da je ministar Podžić “prekršio Zakon o odbrani BiH u načinu rada i odlučivanja i jednostranim potezima narušava vladavinu prava i unutrašnje povjerenje, te diplomatske odnose i inostranu saradnju“.

Između ostalih, za riječ se javila i Sanja Vulić (SNSD) koja je ponovila da je vježba odgovođena zbog epidemoloških razloga.

Najveći sarajevski poeta: Deset razloga zbog kojih ćemo zauvijek pamtiti Abdulaha Sidrana

Najveći sarajevski poeta: Deset razloga zbog kojih ćemo zauvijek pamtiti Abdulaha Sidrana

"I sad vi nas kolege ovdje omalovažavate, ponižavate... Imali su pripadnici OS BiH vježbu sa EUFOR-om, tada nije bilo odgađanja. Šta nam želite reći - da su vojnici OS Srbije klicokoše, da su zarazni, zato ste ih otjerali, odnosno odgođeni, a Amerikanci šire ljubav, pozitivnu vibraciju i oni trebaju ući u BiH?", upitala je Vulić.

Napomenula je da Tegeltija nije "ponizio sebe", kako neki tvrde.

"Nemam problem što će Podžić ostati ministar... Znam da to neće uraditi jer se pozivate na bošnjačko jedinstvo na kojem vam zavidim", poručila je i dodala da se od Tegeltije može dosta toga naučiti.

Podsjetimo, Vojna vježba snaga BiH i Srbije se trebala održati od 9. do 16. oktobra ove godine, na Manjači kod Banje Luke, na sjeverozapadu BiH.

Ovo je trebala biti prva zajednička vježba poslije ratova devedesetih godina prošlog vijeka.

Ministar Podžić je ranije izjavio da vježba “nije otkazana već odgođena” zbog epidemiološke situacije i činjenice da je mali broj pripadnika Oružanih snaga BiH vakcinisan protiv COVID-19, kao i zbog neusvajanja budžeta institucija BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (13)

/ Povezano

/ Najnovije