Dodikov portparol: Nećemo stati!

9
Radiosarajevo.ba
Dodikov portparol: Nećemo stati!
Foto: Arhiv/Radiosarajevo.ba / Radovan Kovačević

Ništa nije zaustavljeno, napisao je portparol Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Radovan Kovačević.

Kovačević je ovo naveo odgovarajući na pitanje dr. Dražena Pehara, univerzitetskog profesora iz Mostara poznatog po kontroverznim stavovima i zagovovaranju „savezništva Hrvata sa Rusijom“ Vladimira Putina jer su im, navodno, oni „jedina nada“, ali i ranijim analizama za Institut za društveno-politička istraživanja (IDIP) blizak Draganu Čoviću, lideru HDZBiH.

On je Kovačevića gotovo zabrinuto pitao kada se „nastavlja povratak nadležnosti sa državne na entitetsku razinu“ i zašto je Narodna Skupština RS (NSRS) stala sa tim procesom, što je Kovačević negirao, najavljujući praktično nastavak pokušaja destrukciju institucija i ustavno-pravnog poretka BiH.

Najnovije informacije iz Brisela: Još jedna zemlja 'skeptična' po pitanju otvaranja pregovora s BiH?

Najnovije informacije iz Brisela: Još jedna zemlja 'skeptična' po pitanju otvaranja pregovora s BiH?

Iako zajedno sa Draganom Čovićem (istina nakon kritika u javnosti učinila je to njegova nevladina organizacija HNS) i Aleksandrom Vučićem, predsjednikom Srbije, među rijetkima u svijetu nije osudio agresiju Rusije na Ukrajinu, član Predsjedništva BiH i čelnik SNSD-a Milorad Dodik, inače stari eksponent Putinove politike, proteklih dana je bitno ublažio retoriku.

Umjesto njega agresijom Rusije na BiH zaprijetila je državna zastupnica Dušanka Majkić, inače članica Izvršnog i Glavnog odbora SNSD-a.
"Da podsjetimo: Moskva je u martu 2021. godine rekla da će reagovati ako BiH preduzme korake ka pridruživanju NATO-u.

Nemojte poslije da niste znali."

Njena poruka izazvala je šok i zgražanje šireg dijela javnosti.

Također, njezin kolega iz stranke i narodni poslanik Srđan Mazalica tako je javno podržao agresiju Rusije na Ukrajinu.

Sad dok smislite bolji poziv, osudu i sankcije, Rusi su već na Dnjepru. Ne u Vijetnamu, Afganistanu, Iraku. Na svojoj zemlji, tlu i otadžbini. Nemate moralno pravo da sudite”, naveo je Mazalica.

Dijalog Radovana Kovačevića i Dražena Pehara - undefined

Foto: Twitter: Dijalog Radovana Kovačevića i Dražena Pehara

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (9)

/ Povezano

/ Najnovije