! / Dodik uoči sastanka s Vučićem: Bolje da odem časno nego da budem lomljiv

22. 10. 2021. u 21:26:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da će na sutrašnjem sastanaku u Beogradu sa srbijanskim predsjednikom Aleksandrom Vučićem o situaciji u BiH.

"Reći ću kako vidim razvoj ove situacije, da naprosto vjerujemo u lažne namjere... Ja razumijem što Srbija može, ne očekujem podršku u cijelosti, ali očekujem razumjevanje", rekao je Dodik novinarima.

Napomenuo je kako je bolje da ode časno i dostojanstveno.

" Јa sam čovjek koji je uložio svoj politički život u ovo. Čujem danas svašta o sebi, a bolje da odem časno i dostojanstveno nego da budem poltron i lomljiv. Nisam glup da bih se junačio pred Amerikom, ali Amerika nije u pravu, 'tetoši' neke Srbe ovdje, podvaljuje i pokušava da nam nametne rješenja, priča o zajedničkoj državi, a pravi muslimansku državu, kojom su veoma zadovoljni u Sarajevu (Dodik već duže vrijeme Bošnjake naziva muslimanima što ima izuzetno opasnu pozadinu, op. ur.)", napomenuo je Dodik.

Također je govorio o "ujedinjenom političkom bloku Bošnjaka".

"Danas nažalost imamo opoziciju na strani političkog Sarajeva, ali ne mogu da satru Dodika", poručio je Dodik.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (10)