Dodik: U budžetu su planirana sredstva za održavanje lokalnih izbora

Fena
Dodik: U budžetu su planirana sredstva za održavanje lokalnih izbora
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Milorad Dodik

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik izjavio je danas u Sarajevu da su u Prijedlogu zakona o budžetu bh. institucija i međunarodnih obaveza za 2020., koji je Predsjedništvo utvrdilo na današnjoj vanrednoj sjednici, predviđena sredstva za finansiranje lokalnih izbora ove godine.

"Vjerujem da će Parlamentarna skupština BiH naredne sedmice usvojiti budžet i riješiti finansiranje održavanja lokalnih izbora", naveo je Dodik.

Pojasnio je da ovogodišnje obaveze RS-a po osnovu otplate vanjskog duga iznose 280 miliona KM i manje su za 28 miliona KM nego 2019., dok iste obaveze Federacije BiH iznose oko 530 miliona KM i veće su za 10 miliona nego prethodne godine.

"Budžet ukupno iznosi 1,8 milijardi KM, od čega je oko 800 miliona namijenjeno za otplatu duga entiteta", precizirao je Dodik.

Dodao je da je osigurano oko 41 milion KM za saniranje posljedica pandemije, tako što su skoro prepolovljeni planirani izdaci za kapitalne nabavke institucija BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije