Dodik u Brčkom: Vidim da se danas veoma žestoko orgija po Sarajevu

20
Radiosarajevo.ba
Dodik u Brčkom: Vidim da se danas veoma žestoko orgija po Sarajevu
Foto: RTRS / Dodik u Brčkom

Čan Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je danas u Brčkom da BiH, kao i sam pojam njenog opstanka, ruši koncept suživota jer nema suživota na mržnji koju muslimani (Dodik već duže vrijeme Bošnjake naziva muslimanima što ima vrlo opasnu pozadinu, više o tome pročitajte OVDJE) imaju prema Srbima.

"Za nas Srbe je BiH velika nevolja i regresijau njoj ne možemo da vidimo nikakav progres, ali naprosto prihvatamo činjenicu da je ona sastavljena od dva entiteta, tri konstitutivna naroda, da ima Ustav koji poštujemo i nećemo moći da ga se odreknemo. Samo takva BiH za nas ima smisla", naglasio je Dodik u izjavi novinarima nakon svečane akademije povodom neustavnog dana RS u Brčkom, prenosi N1

Dodik je rekao da je priča o građanskoj BiH "podvala", kao i ona 1992. godine – da se priča o apstraktnom čovjeku, a da se Srbi pretvore u građansku manjinu i da im se daju manjinska prava.

Najveći sarajevski poeta: Deset razloga zbog kojih ćemo zauvijek pamtiti Abdulaha Sidrana

Najveći sarajevski poeta: Deset razloga zbog kojih ćemo zauvijek pamtiti Abdulaha Sidrana

"Samo luzeri i oni koji nemaju odnos prema narodu pristali bi na tako nešto. Mi ne pristajemo. Mi hoćemo da se poštuje Ustav i da dobijemo ono što je potpisano i što nam je dato. Podvala je svima nama kada nas uporno optužuju da smo krivi za to što nećemo da se ostvare njihove želje", rekao je Dodik.

On kaže da ne vjeruje u budućnost BiH, već u budućnost RS, što je jednako stavu koji može da čuje od kolega u Predsjedništvu BiH kada osporavaju RS.

"Oni su legalizovali da imaju pravo da nešto ne vjeruju, a ja moram da vjerujem. Zato ja ne vjerujem i neću nikad. Zato što to nema smisla. Prođoše nam životi oko te besmislene ideje koja se zove BiH, umjesto da smo svi imali slobodu da se razvijamo i živimo jedni kraj drugih", rekao je Dodik.

Dodik je ukazao da BiH, kao i sam pojam njenog opstanka, ruši koncept suživota jer u unitarnoj zemlji, kakvu oni hoće, nema suživota.

"Nema suživota na mržnji koju muslimani (Dodik već duže vrijeme Bošnjake naziva muslimanima što ima vrlo opasnu pozadinu, više o tome pročitajte OVDJE) imaju prema Srbima", rekao je Dodik.

Dodik je ponovio da Srbi ne traže ništa osim onog što im je dato, a ako to ne bude moglo, kaže, RS nije bez snage.

"Vidimo da orgijaju danas po Sarajevu veoma žestoko, prozivajući čak i Srbiju i predsjednika Aleksandra Vučića, da nešto, kao, organizuje… Srbija je jasna u svojim pozicijama, ona poštuje Dejtonski sporazum", rekao je Dodik i ocijenio da im to nije dovoljno, jer bi, po njima, Srbija morala da poštuje politiku Sarajeva, koja traži degradaciju Srba i RS.

On je rekao da se to neće dogoditi, te da je Srbija mirotvorna zemlja, koja garantuje stabilnost regionu.

"Mi smo za stabilnost. Mi nemamo nijedan vojni plan, nijednu vojnu razrađenu aktivnost. Naše akcije su političke i takve će ostati", rekao je Dodik.

Dodik je rekao da RS poziva sve u BiH da počnu da čitaju Ustav i da se njemu prilagode te poručio da Srpska ne može prihvatiti antiustavni sistem jer je on protiv nje i dovodi je u poziciju da izgubi svoja prava.

"Ostrašćenost muslimana (Dodik već duže vrijeme Bošnjake naziva muslimanima što ima vrlo opasnu pozadinu, više o tome pročitajte OVDJEda, uz podršku i asistenciju administracije predsjednika SAD Josepha Bidena, navodno, sada 'dohakaju' RS neće se dogoditi. Јeste da je SAD moćna i da ne bi trebalo da imamo problema sa njom, ali kad već moramo da imamo problema, onda moramo da kažemo da to nije isto kao što je nekada bilo i da upravo SAD asistira najžešćem ustavnom rušenju jedne zemlje, kao ovdje u BiH", rekao je Dodik.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (20)

/ Povezano

/ Najnovije