Dodik se oglasio prvi put nakon zaraze koronavirusom: Sa žaljenjem sam primio vijest

1
Radiosarajevo.ba
Dodik se oglasio prvi put nakon zaraze koronavirusom: Sa žaljenjem sam primio vijest
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Milorad Dodik

Milorad Dodik, predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine, uputio je telegram saučešća porodici gradonačelnika Bijeljine Miće Mićića.

"Sa žaljenjem sam primio vijest o smrti Miće Mićića. Upućujem vam izraze iskrenog saučešća povodom ovog velikog gubitka za vašu porodicu, jer je Mićo bio odan suprug i otac koji je živio za svoju porodicu, ali i za svoj grad i Republiku Srpsku. Njegova smrt je veliki gubitak ne samo za vas, njegove najbliže, već i za Bijeljinu, za Republiku Srpsku i za sve nas koji smo ga poznavali i s njim sarađivali, istakao je Dodik.

Dodik, koji se trenutno nalazi u bolnici u UKC RS u Banjoj Luci, nakon što je zaražen koronavirusom, dodao je da će Mićić ostati upamćen kao čovjek koji je obilježio razvoj Bijeljine.

"Mićo Mićić je bio veliki domaćin. Čovjek iz naroda koji je živio za svoj narod, imao je velike planove i želju da zajedno realizujemo još mnogo projekata, ali, nažalost, sve to prekinula je bolest i bitka protiv koronavirusa koju nije mogao da pobijedi", naglasio je Dodik.

Podsjetimo, gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić, preminuo je jučer u UKC RS, gdje leži i Dodik, oko 12.10 sati.

On je bio zaražen koronavirusom, a skoro mjesec se borio sa ovom opakom bolešću.

Gradonačelnik Bijeljine je 25. novembra smješten u bijeljinsku bolnicu, a početkom decembra je premješten u UKC RS zbog pogoršanja zdravstvenog stanja.

Mićić je od 2. decembra bio priključen na respirator.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije