Dodik: "Schmidt će na Sudu morati objasniti mnoge stvari, budućnost BiH su ugrozili stranci"

13
Radiosarajevo.ba
Dodik: "Schmidt će na Sudu morati objasniti mnoge stvari, budućnost BiH su ugrozili stranci"
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Milorad Dodik

Predsjednik bh. entiteta RS Milorad Dodik oglasio se na platformi X.com te ponovo govorio o visokom predstavniku u BiH Christianu Schmidtu nazvavši ga 'ilegalnim'.

"Prijetnje koje su juče došle iz OHR-a, i to od nelegalnog stranca, neće zastrašiti nikoga u RS i samo nam pokazuju da je sve što smo uradili ispravno. To su juče pokazali i svi koji su došli pred neustavni sud i dali mi podršku", naveo je Dodik.

Još jednom je predmet koji se protiv njega vodi pred Sudom BiH, i to zbog neizvršavanja odluka visokog predstavnika, nazvao montiranim procesom.

Frenkie za Radiosarajevo.ba: "Vjera me učinila boljim čovjekom, ali i boljim reperom"

Frenkie za Radiosarajevo.ba: "Vjera me učinila boljim čovjekom, ali i boljim reperom"

"Imate jednog ilegalca koji je pokrenuo ovu farsu i na dan tog lažnog montiranog procesa kaže da se ne bi uplitao, a upliće se, i to samo tako, sve s prijetnjama.

Ukoliko su ta njegova "očekivanja" od mene o kojima priča da ću pristati da razgovaram s nekim ko je nelegalan i na taj način izrazim nepoštovanje institucijama RS i zapečatim njenu sudbinu, samo da bih se oslobodio ovog procesa, onda mora da je lud ili je navikao da ima posla s takvima koji bi sve prodali za fotelju", kaže Dodik.

Navodi da je on danas predsjednik RS "samo zato što to tako kaže srpski narod".

Christian Schmidt odgovorio na pitanje da li je imao tajni sastanak s Miloradom Dodikom

Christian Schmidt odgovorio na pitanje da li je imao tajni sastanak s Miloradom Dodikom

"Politika koju vodim je srpska, ali i politika koja poštuje Ustav i zakone, i to je politika koju srpski narod koji me je izabrao podržava. Zato nikada nisam i neću razmišljati o ličnom komoditetu, nauštrb onog što narod od mene očekuje.

Niko u RS neće ići protiv Ustava i protiv zakona. PIK može da dogovara šta hoće, Schmidt će na Sudu morati da objasni mnoge stvari. Prijetnjama mojom političkom izolacijom ne može sakriti da nema potvrdu imenovanja i da ga pred sudom javnosti ne može zaštititi ni Amerika.

Kroz ovaj lažni proces javnost u RS i BiH vidjeće sve činjenice. Pokrenuli su suđenje RS, ali na kraju presudiće BiH. RS želi BiH u EU, zato i želimo da nelegalni stranac ode. Potrebna nam je vladavina prava, a ne bezakonja.

Budućnost BiH su ugrozili stranci, vrijeđajući nam inteligenciju i pred našim očima rušeći pravo i pravdu, namećući silom čovjeka koji nema nikakvu potvrdu, a ovdje bi da komanduje i kažnjava legalno izabrane predstavnike", rekao je Dodik.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (13)

/ Povezano

/ Najnovije