Anto Nobilo: Schmidt će biti važan svjedok u procesu protiv Dodika

13
Radiosarajevo.ba
Anto Nobilo: Schmidt će biti važan svjedok u procesu protiv Dodika
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Anto Nobilo

Član advokatskog tima Milorada Dodika, hrvatski advokat Anto Nobilo rekao je da će ključni svjedok u procesu protiv predsjednika bh. entiteta RS biti visoki predstavnik Christian Schmidt.

"Schmidt će pred Sudom BiH morati da objasni ko ga je imenovao i ko mu je dao ovlaštenja. On će nama veoma važan svjedok", izjavio je Nobilo gostujući u emijisi Telering na RTRS-u.

Nobilo je kazao kako "odbrana ima pravo dokazivati da Schmidt nema ovlaštenja".

Povećanje broja stranih investicija u BiH: Evo zašto ovi podaci ne odražavaju realnost

Povećanje broja stranih investicija u BiH: Evo zašto ovi podaci ne odražavaju realnost

Kazao je "da su se preračunali oni koji su kreirali ovaj proces i da su oni Dodiku kao političkom oponentu dali veliku platformu".

"Oni su Miloradu Dodiku kao političkom oponentu recimo dali jednu veliku platformu gdje on može krenuti sa suverenističkom politikom i pokušati da ovo bude početak demontiranja visokog predstavnika i ovakvog uređenja BiH koje je nefunkcionalno. Nefunkcionalno je zato što nisu pustili da volja naroda izađe, da narod preko svojih izabranih predstavnika se dogovori kako će živjeti", zaključuje Nobilo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (13)

/ Povezano

/ Najnovije