Milorad Dodik privatno u kući ambasadora Erica Nelsona

6
Radiosarajevo.ba
Milorad Dodik privatno u kući ambasadora Erica Nelsona
Foto: BN Televizija / Dodik u posjeti Nelsonu

Milorad Dodik, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine danas je boravio u privatnoj rezidenciji američkog ambasadora u BiH, Erica Nelsona.

Kako piše BN televizija, Dodik se u rezidenciji zadržao oko jedan sat, a kamere su ga uslikale pri odlasku iz ove kuće.

Ipak, ne zna se tačan razlog ove posjete.

Na današnji dan otvorena Vijećnica u Sarajevu: Znate li da je izgrađena po uzoru na jednu džamiju?

Na današnji dan otvorena Vijećnica u Sarajevu: Znate li da je izgrađena po uzoru na jednu džamiju?

Podsjetimo i da je komesar za susjedske odnose i proširenje Olivér Várhelyi danas u Sarajevu održao niz sastanaka sa prestavnicima bh. vlasti, ali i opozicije.

Zatim je održana i konferencija za novinare na kojoj je naglasio vrlo jasnu i kredibilnu europsku perspektivu BiH i u tom kontekstu.

Političkim liderima poslao je poruku da je potrebno da sa svoje strane iskoriste ovu postujeću ponudu EU u smislu političke i finansijske podrške.

Također, održan je i sastanak sa članovima Predsjedništva BiH, nakon kojeg je Željko Komšić, predsjedavajući ove institucije rekao da su im prenesene četiri bitne poruke.

To je da Europska unija stoji iza svog Mišljenja Evropske komisije o BiH i da očekuje prekid blokade rada institucija, ne samo kad treba odlučivati o prihvatanju kredita koje daje EU, već i po pitanju implementacije 14 ključnih prioriteta iz Mišljenja Evropske komisje.

"Olivér Várhelyi je, također, naglasio da je Zajedničko regionalno tržište (CRM), za koje je EU osigurala 30 milijardi eura, osnov ekonomskog napretka cijelog regiona, te da EU ne preporučuje u ovom trenutku smanjenje kapaciteta Oružanih snaga BiH", naveo je Komšić.

.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije