Komšić: Oliver Varhelyi članovima Predsjedništva BiH prenio četiri važne poruke

2
Radiosarajevo.ba
Komšić: Oliver Varhelyi članovima Predsjedništva BiH prenio četiri važne poruke
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Željko Komšić (arhiv)

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić, nakon sastanka sa Komesarom za susjedske odnose i proširenje Olivérom Várhelyijem, rekao je da je Komesar Várhelyi svim članovima Predsjedništva Bosne i Hercegovine prenio četiri važne poruke, a to su da EU stoji iza svog Mišljenja Evropske komisije o BiH i da očekuje prekid blokade rada institucija, ne samo kad treba odlučivati o prihvatanju kredita koje daje EU, već i po pitanju implementacije 14 ključnih prioriteta iz Mišljenja Evropske komisje.

Kao primjer Olivér Várhelyi je naveo novi Zakon o javnim nabavkama.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH istakao je da je druga poruka Komesara za susjedske odnose i proširenje da očekuje dalje jačanje institucija BiH, a ne njihovo slabljenje, a sve u cilju daljeg napretka Bosne i Hercegovine na svom evropskom putu.

Ambasada Irana u BiH: "Izjava ambasadora je pogrešno shvaćena, genocid se osuđuje uvijek i svugdje"

Ambasada Irana u BiH: "Izjava ambasadora je pogrešno shvaćena, genocid se osuđuje uvijek i svugdje"

"Olivér Várhelyi je, također, naglasio da je Zajedničko regionalno tržište (CRM), za koje je EU osigurala 30 milijardi eura, osnov ekonomskog napretka cijelog regiona, te da EU ne preporučuje u ovom trenutku smanjenje kapaciteta Oružanih snaga BiH.

Naglašeno je da Regionalna saradnja i Zajedničko regionalno tržište ostaju interes regije i nezamjenjiv faktor puta BiH na putu ka EU, te da Bosna i Hercegovina ostaje posvećena promociji mira, stabilnosti, sigurnosti i prosperiteta regije", navodi se u saopćenju iz kabineta Željka Komšića.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije