Komšić s generalnom sekretaricom OSCE-a: Tema blokada rada državnih institucija

4
Radiosarajevo.ba
Komšić s generalnom sekretaricom OSCE-a: Tema blokada rada državnih institucija
Foto: Predsjedništvo BiH / Željko Komšić razgovarao s generalnom sekretaricom OSCE-a Mariom Schmid

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić primio je u posjetu generalnu sekretaricu OSCE-a Helgu Mariju Schmid.
 
Razgovarali su o unapređenju dijaloga između svih političkih aktera u Bosni i Hercegovini i deblokadi rada državnih institucija. Naglašeno je da je potrebno sprovesti ključne reforme u našoj zemlji, a to se, prije svega, odnosi na izbornu reformu, reformu pravosuđa i obrazovnog sistema, te borbu protiv korupcije i kriminala.
 
Predsjedavajući Predsjedništva BiH istakao je da smo od 14 ključnih prioriteta iz Mišljenja Europske komisije došli u situaciju gdje je ugrožen suverenitet i teritorijalni integritet Bosne i Hercegovine i gdje su blokirane državne institucije. Smatra da se to može negativno odraziti na cijelu regiju, ali i Europu.

Generalna sekretarka Helga Maria Schmid smatra da politika podjela nikome neće donijeti napredak već će negativno uticati na ekonomiju i investicije u BiH, kao i život svih njenih građana.

Tema sastanka bila je i dekriminalizacija izbornog procesa, nužnost održavanja Općih izbora naredne godine, te implementacija svih pet presuda Evropskog suda za ljudska prava.

Javljaju se tokom noći: Ovih pet simptoma ukazuju na visok krvni pritisak

Javljaju se tokom noći: Ovih pet simptoma ukazuju na visok krvni pritisak

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić zahvalio se generalnoj sekretarki OSCE-a na saradnji i podršci koju OSCE pruža Bosni i Hercegovini kroz dugogodišnje djelovanje Misije, saopćeno je iz Predsjedništva BiH. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije