Dodik poručio iz Beograda: Rusi su izazvani da napadnu Ukrajinu

9
Radiosarajevo.ba
Dodik poručio iz Beograda: Rusi su izazvani da napadnu Ukrajinu
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Milorad Dodik

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik učestvuje na tribini "Rat u Ukrajini - što znači srpska neutralnost", koja je u utorak počela u Beogradu.

Dodik je ponovio da neće pristati na sankcije Rusiji, nebitno kakve posljedice bile. On je istaknuo da Republika Srpska ipak mnoge stvari ne može sama te da zbog toga traži saveznike. Međutim, kako kaže, na Zapadu je to teško učiniti.

Dodao je da se s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom sreo više puta i da je on jedan od najpraktičnijih i najdobronamjernjih u svim razgovorima.

Lidlov centar od 200 miliona KM u BiH počeo dobijati obrise

Lidlov centar od 200 miliona KM u BiH počeo dobijati obrise

"Nikad nisam imao zahtjev od Rusije, ništa. Ja ne mogu i neću, bez obzira na to što neki kažu da ne govorim o tome javno, odreći se te suradnje s Rusima. Rusi su po meni izazvani da to učine, ovo je zakasnilo, što se tiče pitanja rješenja Ukrajine kao što su nama nametnuli da rješavamo pitanja bivše Jugoslavije", rekao je Dodik.

Za Putina je rekao da je veliki predsjednik.

"Putin je veliki predsjednik velike nacije, velike države. Sjećam se kakva je Rusija bila prije Putina, siromašna, a kakva je danas. Što god zapadnjaci mislili da trebaju učiniti, neka učine, ali mi, ova vlast, nećemo uvesti sankcije Rusiji", dodao je Dodik. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (9)

/ Povezano

/ Najnovije