Dodik pokušava biti egzorcist: "Bošnjaci žele da dovedu RS u poziciju đavola"

1
Radiosarajevo.ba
Dodik pokušava biti egzorcist: "Bošnjaci žele da dovedu RS u poziciju đavola"
Foto: YouTube / RTRS / Milorad Dodik

U posljednje vrijeme imamo niz aktivnosti koje su uperene protiv BiH predviđene Dejtonskim sporazumom i to čine upravo oni koji se kunu u Bosnu i Hercegovinu.

To je na pressici u Istočnom Sarajevu rekao član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

On je rekao da teritorijalni integritet BiH uopće nije ugrožen, te naglasio da su to rekli i komandanti NATO-a i EUFOR-a u BiH.

Suspendovane sudije i tužioci zaradili više od 800.000 maraka

Suspendovane sudije i tužioci zaradili više od 800.000 maraka

Zatim se stavio u ulogu "egzorcista"...

"Muslimani žele da RS dovedu u poziciju nekog đavola. Ti potezu su da bi oni voljeli da se poveća vojno prisustvo u BiH. Evo, Željko Komšić je u Španiji. Komšić to što iznosi kao član Predsjedništva BiH, ali ne u ime BiH. On u Španiji nije u ime BiH. Komšić nije izvor informacija o objektivnom stanju u BiH", dodao je Dodik (Dodik već duže vrijeme koristi opasni narativ u kojem Bošnjake isključivo naziva muslimanima, što ima opasnu pozadinu, op.a.).

Dodik je rekao da snazi imamo blok okupljen oko članova predsjedništva Komšića i Džaferovića koji, kaže, forsiraju svoje politike koje vode ka blokadi BiH.

"Mi nismo protiv ustavne BiH. Republika Srpska ostaje posvećena miru i neće učiniti ništa suprotno slovu Daytona i Ustava BiH. Očekujemo da međunarodni faktor poštuje Daytonski sporazum, a ne da unose svoje politike i da prijete sankcijama", rekao je Dodik.

Podsjetimo, zastupnici u Evropskom parlamentu Dietmar Koster i Delara Burkhardt su pozvali danas Europsku Uniju da “pokaže solidarnost sa svojim demokratskim partnerima u BiH” i uvede “precizne sankcije” članu Predsjeništva BiH Miloradu Dodiku i njegovim bliskim saradnicima uslijed političke krize u zemlji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije