Dodik po starom umjesto o posjeti Lavrova: Rekao sam Palmeru da BiH nema smisla

18
Radiosarajevo.ba
Dodik po starom umjesto o posjeti Lavrova: Rekao sam Palmeru da BiH nema smisla

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik zakazao je za utorak konferenciju za medije u Istočnom Sarajevu u povodu najavljene posjete BiH šefa ruske diplomatije Sergej Lavrova.

Nakon što je Lavrov zbog kontakta sa zaraženim koronavirusom otišao u samoizolaciju i otkazao sve najavljene aktivnosti, Dodiku je ostalo da novinarima ponovi stare priče o "nefunkcionalnosti BiH".

"Priče o navodnom malignom ruskom uticaju u BiH dolaze sa Zapada, ali činjenica je da najviše miješanja u BiH dolazi upravo sa Zapada, te da BiH zbog poteza stranaca koji su degradirali Daytonski sporazum uopšte ne može da funkcioniše", rekao je Dodik za RTRS.

Dodao je da je američkom predstavniku Matthewu Palmeru rekao da "BiH nema smisla i da nema političkog sistema koji može biti adekvatan za BiH".

"BiH ne funkcioniše i nema šanse da funkcioniše. Nama je varljiva priča da se promijeni način entitetskog glasanja, a to je zabluda", objasnio je Dodik.

Otkrio je da ne na nedavnom sastanku članova Predsjedništva BiH s čelnicima EU u Briselu postavljeno upravo pitanje promjene entitetskog glasanja.

"Ja sam to odbio. Srbi to sebi ne smiju dozvoliti i mi smo to odmah odbili", naglasio je Dodik.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (18)

/ Povezano

/ Najnovije