Milorad Dodik: Glasajte za Trumpa, Biden mrzi Srbe

5
Radiosarajevo.ba
Milorad Dodik: Glasajte za Trumpa, Biden mrzi Srbe
Foto: EPA-EFE / Milorad Dodik

Milorad Dodik, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine i šef SNSD-a, ponovio je danas kako na izborima za američkog predsjednika apsolutno podržava - a koga drugog nego -  Donalda Trumpa.

Dodik je, kako javljaju mediji, poručio da je Trumpov protukandidat Joe Biden "srbomrzac"(?!).

"Neće valjda Srbi glasati za Bidena koji je običan srbomrzac i okuplja oko sebe one koji će, ako dođu na vlast, sigurno sve usmjeriti protiv naše zajednice u BiH, pa čak i protiv Hrvata u političkom smislu", ispričao je danas Dodik novinarima u Pelagićevu.

On je još dodao i da će "Srbi odlučiti sami, a, ukoliko njega neko sluša, onda će glasati za Trumpa".

Izbori za predsjednika SAD održavaju se svake četiri godine, na izborni dan, koji je od 1845. godine tradicionalno utorak iza prvog ponedjeljka u novembru. Ove godine, bit će to 4. novembar.

Trenutačni američki predsjednik, kojeg smatraju najkontroverznijim u američkoj historiji, republikanac Donald Trump, ide po još jedan mandat u Bijeloj kući, dok je na suprotnom polu njegov ljuti protukandidat, demokrata Joe Biden.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije