Dodik "odbrusio" Komšiću zbog odlaska na koemoraciju Ashdownu: Njegov rad je poguban

Radiosarajevo.ba
Dodik "odbrusio" Komšiću zbog odlaska na koemoraciju Ashdownu: Njegov rad je poguban
Foto: Armin Durgut/Pixsell / Milorad Dodik

RS će imati odgovor na sve opstrukcije iz Sarajeva, a BiH neće u NATO sve dok se o tome pita i SNSD, poručio je član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

Dodik ističe da neće pristati na NATO integracije, iako sarajevski političari tim uslovljavaju formiranje Vijeća ministara.

On kaže da ga ne čudi mnogo to što lider SDA Bakir Izetbegović prijeti da će partnere, možda, potražiti u SDS-u i PDP-u, i što u tim strankama takve izjave prihvataju raširenih ruku.

“Evo ih tamo, sjede s njima, gluvare već četiri godine, ništa ne rade. U prvoj godini su kao nešto najavljivali, a onda su tri godine sjedili. Napravili su ozbiljnu štetu”, rekao je za ATV Dodik, koji je i lider SNSD-a.

On poručuje da će Narodna skupština RS staviti tačku na mnoge priče koje potežu, kako političari iz Federacije BiH, tako i međunarodna zajednica.

Jedna od njih je i ona o bonskim ovlašćenima. Neka od tih pitanja će biti sadržana i u političkoj platformi koju će SNSD predložiti parlamentu RS. Glavni odbor stranke će platformu razmatrati već 18. septembra”, kaže Dodik.

Povodom toga što je predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić otišao u London da bi prisustvovao pomenu bivšem visokom predstavniku u BiH Paddy Ashdownu kaže da to treba posmatrati i kao neku vrstu provokacije prema Srbima, jer se, kako je naveo, smatra da onaj koji učini neko zlo Srbima treba da bude poštovan sa njegove strane.

“Željko Komšić misli da je Ashdown bio važna ličnost. Mi mislimo da je njegov rad bio poguban za cijelu BiH”, naglašava Dodik.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije