Dodik nakon sastanka s Borrellom: "Šta Bakir ispriča? Kako laže..."

12
Radiosarajevo.ba
Dodik nakon sastanka s Borrellom: "Šta Bakir ispriča? Kako laže..."
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Milorad Dodik

Nakon sastanka sa Josepom Borrellom, u zgradi Delegacije Europske unije u Sarajevu, pred novinare su izašli lideri političkih stranaka u BiH.

Nakon što se prisutnima obratio Bakir Izetbegović, predsjednik SDA, utiske sa sastanka kod Borrella novinarima je prenio i Milorad Dodik, lider SNSD-a i član Predsjedništva BiH.

Dodik je rekao da se na sastanku od Izetbegovića, tražila djelimična ustavna reforma i reforma Izbornog zakona iako je lider SDA u ranijoj izjavi rekao da je Borrell od Dodika zahtijevao da se zaustavi prijenos nadležnosti na entitete sa državnog nivoa, da se očuva mir i stabilnost.

Samir Bekrić više nije sportski direktor FK Željezničara: Dobio je novu funkciju

Samir Bekrić više nije sportski direktor FK Željezničara: Dobio je novu funkciju

Prije davanja izjava, Dodik je pred novinarima rekao:

"Šta Bakir ispriča... šta od mene? Laže, j*bote, ali laže čovjek".

Dodik je zatim nastavio:

Kako čovjek laže, ne mogu vjerovati. Od Izetbegovića se tražila djelimična ustavna reforma kao i reforma Izbornog zakona. Mi u RS smo to davno završili u vezi sa izborom članova Predsjedništva BiH, rekli smo da to ide neposredno u skladu sa Ustavom i sada već čekamo i mrcvarimo se ovdje mnogo vremena oko toga. Mislim da nije fer da se tako bezočno laže jer je od Izetbegovića Borrell tražio da se završi sa ustavnom reformom”, rekao je Dodik, piše N1.

Naglasio je da je sastanak kao i Borrell bio veoma korektan.

“Nema ubrzanog puta Bosne i Hercegovine ka Evropskoj uniji, to sam mogao zaključiti iz njihovih stavova gdje oni traže da se standardi moraju poštivati i to je ono što je apsolutno jasno svakome. I ta priča u kojoj se u nekoj vrsti bjesnila ovdje upoređuju Ukrajina i BiH, to je neuporedivo. Ovdje u BiH je bio građanski rat, ovdje nije bila ova vrsta priče kao u Ukrajini.

Mi podržavamo teritorijalni integritet svih zemalja članica UN-a i isto tako i Ukrajine. Želimo da prestane što je prije moguće rat, ali mislim da je rat nastao, sam je to i Borrell prije nekoliko dana rekao, zato što su oni mnogo podsticali Ukrajinu da će biti članica NATO-a, a onda to nisu mogli ispuniti. Stvari su se zakomplikovale i došlo je do ovoga”, dodao je Dodik.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (12)

/ Povezano

/ Najnovije