Dodik: "Bošnjaci da prestanu zarobljavati pres-službu Ambasade SAD-a"

8
Radiosarajevo.ba
Dodik: "Bošnjaci da prestanu zarobljavati pres-službu Ambasade SAD-a"
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Sa ranijeg susreta ambasadora Erica Nelsona i Milorada Dodika

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je za Srnu da su Međunarodni pakt o ekonomskim, socijalnim i kulturnim pravima i Međunarodni pakt o građanskim i političkim pravima dio ustavnog ustrojstva BiH, jer su sastavni dio Ustava BiH.

"Upravo ti dokumenti garantuju pravo naroda na samoopredjeljenje tako da je svaka priča o tome da Ustav i Dejtonski mirovni sporazum ne daju pravo narodima da se opredijele gdje i kako žele da žive, neistina koju plasiraju oni koji bi da zadrže status quo u kojem je samo njima dobro", rekao je Dodik na pitanje da prokomentariše stav Ambasade SAD-a u BiH da ni Dejtonski sporazum ni Ustav BiH ne daju mogućnost da se ijedan entitet otcijepi te da postojanje bilo kojeg od dva entiteta u potpunosti zavisi od postojanja BiH.

Dodik je rekao da je "krajnje vrijeme da Bošnjaci koji drže pres-službu Ambasade SAD-a u Sarajevu prestanu da je zarobljavaju i da kreiraju javne stavove Ambasade".

"Znamo da će ovo američka Ambasada demantovati, ali i mi i oni znamo da je ovo istina", rekao je Dodik.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (8)

/ Povezano

/ Najnovije