Dodik i predstavnici vlasti iz RS-a stigli u zgradu EU

3
Radiosarajevo.ba
Dodik i predstavnici vlasti iz RS-a stigli u zgradu EU
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Milorad Dodik

Milorad Dodik, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine stigao je u zgradu Delegacije Europske unije u Sarajevu, u Dodikovoj pratnji stigla je i delegacija SNSD-a, a razgovori bi kao i do sada trebali biti usmjereni na izmjenu Izbornog zakona u BiH.

Dodik i predstavnici vlasti iz RS-a nastavit će razgovore sa Matthewom Palmerom, viši zvaničknikom MInistarstva vanjskih poslova SAD-a zadužen za izbornu reformu u BiH.

Podsjećamo, Palmer je već razgovarao sa članovima Predsjedništva BiH, a sastanku je prisustvovala u direktorica pri Europskoj službi za vanjske poslove (EEAS) Angelina Eichorst.

EU je prepoznala dobru uređenost oblasti intelektualnog vlasništva, a Institut nastavlja tim putem

EU je prepoznala dobru uređenost oblasti intelektualnog vlasništva, a Institut nastavlja tim putem

Američki izaslanik za izbornu reformu u Bosni i Hercegovini Palmer i direktorica pri Europskoj službi za vanjske poslove Eichhorst jučer su počeli razgovore s političkim predstavnicima naše zemlje o izmjeni Izbornog zakona BiH, te su se sastali sa liderima SDA i HDZ-a.

Prvi sastanak održan je u rezidenciji ambasadora Sjedinjenih Američkih Država Erica Nelsona, a drugi u zgradi Delegacije Europske unije u BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije