Pogledajte "srdačan" susret Palmera i Dodika

6
Radiosarajevo.ba
Pogledajte "srdačan" susret Palmera i Dodika
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Susret Palmera i Dodika u Sarajevu

Matthew Palmer, viši zvaničnik Ministarstva vanjskih poslova SAD zaduženim za izbornu reformu u BiH stigao je u zgradu Predsjedništva BiH na razgovor.

Tema će biti Izborni zakon, a prisustvuje i direktorica direktoricom pri Evropskoj službi za vanjske poslove (EEAS) Angelina Eichhorst.

Prisutnima je posebno zapao za oko "srdačan" susret Palmera i Dodika, te su se našalili da je član Predsjedništva BiH američkog predstavnika "dobro lupio".

Fantastični Džanan Musa odveo Real Madrid do pobjede i preokreta protiv Crvene zvezde

Fantastični Džanan Musa odveo Real Madrid do pobjede i preokreta protiv Crvene zvezde

Pogledajte u nastavku snimak.

Napomenimo, američki izaslanik za izbornu reformu u Bosni i Hercegovini Palmer i direktorica pri Europskoj službi za vanjske poslove Eichhorst jučer su počeli razgovore s političkim predstavnicima naše zemlje o izmjeni Izbornog zakona BiH, te su se sastali sa liderima SDA i HDZ-a.

Prvi sastanak održan je u rezidenciji ambasadora Sjedinjenih Američkih Država Erica Nelsona, a drugi u zgradi Delegacije Europske unije u BiH.

Sastanci nisu urodili očekivanim dogovorom, a za danas su najavljeni sastanci sa ostalim, opozicionim parlamentarnim strankama, piše BHRT.

Eichhorst i Palmer održat će konferenciju za novinare u 14:15 sati u zgradi EU u Sarajevu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije