Stigli predstavnici opozicije iz FBiH na sastanak sa Palmerom

2
Radiosarajevo.ba
Stigli predstavnici opozicije iz FBiH na sastanak sa Palmerom
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Predstavnici opozicije dolaze na sastanak

Lideri opozicije iz Federacije Bosne i Hercegovine stigli su na sastanak u Sarajevu na razgovor sa ambasadorima i predstavnicima međunarodne zajednice.

Sudeći prema fotografijama portala Radiosarajevo.ba, stigli su Nermin Nikšić (SDP), Edin Forto (Naša stranka), te Fahrudin Radončić (SBB).

Podsjetimo, Matthew Palmer, viši zvaničnik Ministarstva vanjskih poslova SAD zaduženim za izbornu reformu u BiH te Angelina Eichhorst, direktorica pri Evropskoj službi za vanjske poslove (EEAS) danas su imali sastanak sa članovima Predsjedništva BiH.

Danas posebna sjednica NSRS: Na dnevnom redu Srebrenica i antiustavni izborni zakon

Danas posebna sjednica NSRS: Na dnevnom redu Srebrenica i antiustavni izborni zakon

Napomenimo, američki izaslanik za izbornu reformu u Bosni i Hercegovini Palmer i direktorica pri Europskoj službi za vanjske poslove Eichhorst jučer su počeli razgovore s političkim predstavnicima naše zemlje o izmjeni Izbornog zakona BiH, te su se sastali sa liderima SDA i HDZ-a.

Prvi sastanak održan je u rezidenciji ambasadora Sjedinjenih Američkih Država Erica Nelsona, a drugi u zgradi Delegacije Europske unije u BiH.

Sastanci nisu urodili očekivanim dogovorom, a za danas su najavljeni sastanci sa ostalim, opozicionim parlamentarnim strankama, piše BHRT.

Eichhorst i Palmer održat će konferenciju za novinare u 14:15 sati u zgradi EU u Sarajevu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije