Dodik: Džaferović nije više ni zaslužio od mjesta čuvara stolice u Predsjedništvu

14
Radiosarajevo.ba
Dodik: Džaferović nije više ni zaslužio od mjesta čuvara stolice u Predsjedništvu
Foto: A.K./Radiosarajevo.ba / Milorad Dodik

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik izjavio je da Šefik Džaferović nije ništa više ni zaslužio od mjesta "čuvara stolice" u Državnom predsjedništvu.

Džaferović je u intervjuu za tursku državnu televiziju TRT optužio Dodika da je "šest dana šest nakon sastanka s (ruskim predsjednikom Vladimirom) Putinom otpočeo napad na ustavni poredak u Bosni i Hercegovini", piše N1.

Džaferović je podsjetio kako je Dodik pokušavao opstruisati da se Bosna i Hercegovina pridruži osudi ruske agresije u UN-u.

Dragan Bursać: Arnaudija, suza na licu Banjaluke, od utorka postaje njen najljepši osmijeh!

Dragan Bursać: Arnaudija, suza na licu Banjaluke, od utorka postaje njen najljepši osmijeh!

Dodik je u reakciji na ove izjave iznio niz uvreda na račun Džaferovića. Ocijenio je kako Džaferović "lažima želi ušićari nešto na političkoj sceni".

"Sa takvom logikom nije više ni zaslužio od mjesta čuvara stolice u Predsjedništvu BiH", zaključio je Dodik.

Inače, članovi Predsjedništva BiH sutra putuju u Brisel gdje se sastaju sa zastupnicima Odbora Evropskog parlamenta za vanjska pitanja.

Dodik je istakao da će dati šansu razgovorima da bi se "razmijenili argumenti i objektivno razgovaralo o aktuelnim temama".

On je rekao da je neprihvatljivo da zastupnici Evropskog parlamenta, kao predstavnici političkih partija iz različitih zemalja, olako ulaze u ocjene i diskvalifikacije, a da se prije toga nisu upoznali o "stvarnim politikama i stvarnom stanju u BiH".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (14)

/ Povezano

/ Najnovije