Dodik: "BiH nije naša država već moranje. Ako nam dirnete imovinu, neće vam pomoći ni direktor CIA"

19
Radiosarajevo.ba
Dodik: "BiH nije naša država već moranje. Ako nam dirnete imovinu, neće vam pomoći ni direktor CIA"
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Milorad Dodik

Predsjednik bh. entiteta Milorad Dodik rekao je da srpski narod ne smije da izgubi svoj identitet i da je zato važno vraćati se Petru Kočiću koji je učio Srbe da istraju.

"Samo oni koji istraju mogu da uspiju", rekao je Dodik obraćaujući se prisutnima na svečanosti povodom 59. "Kočićevog zbora" na Manjači.

Dodik je istakao da su Srbi ponosni što imaju velikana kao što je Petar Kočić, te da prisustvo velikog broja ljudi na "Kočićevom zboru" pokazuje da se cijeni i poštuje njegova borba za istinu i slobodu srpskog naroda.

Njemački medij o 'dragulju i ljekovitom utočištu' u BiH: 'Ove godine ih je posjetilo 420.000 ljudi'

Njemački medij o 'dragulju i ljekovitom utočištu' u BiH: 'Ove godine ih je posjetilo 420.000 ljudi'

"I danas smo pod istim tutorima i onih koji bi da ukinu našu slobodu. Ovo je naša zemlja i naše vjerovanje, identitet, narod i naš Petar Kočić. Usmjereni smo ka istom cilju da se borimo za konačnu slobodu", rekao je Dodik

On je istakao da Srpska ovaj događaj obilježava zajedno sa Srbijom i to zahvaljujući predsjedniku Aleksandru Vučiću.

"Upravo nam to jedinstvo treba da se okupimo u globalno teškom vremenu. Moramo ostati okupljeni i samo takvi možemo dočekati dobra rješenja u ovakvom svijetu. Ako budemo razjedinjeni, kao što je o pitanju Christian Schmidta, to moramo odbaciti. Moramo braniti RS, nemamo drugog načina", naveo je Dodik.

Predsjednik RS je naglasio da je cilj jasan, zbog čega je najlakše naći put.

"Cilj je da se povežemo što više sa Srbijom. To govori i Deklaracija koju smo potpisali na Sverpskom saboru, u kojoj se kaže da nema bosanskih ili nekih drugih Srba, već samo Srbi. To su smislili oni koji su nas htjeli podijeliti. Protiv toga se borio i Petar Kočić", rekao je Dodik.

On je napomenuo da je Deklaracija najsnažniji dokument savremene srpske historije, te ukazao da je borba za očuvanje srpskog jezika jedan od prioriteta.

"Ne sumnjam u Srbiju i njeno rukovodstvo, ne sumnjam u naš srpski narod. Kočić nas je učio kako treba istrajati. Ko se koleba nemože uspjeti. Kočić je žrtvovao svoj život, ali je bio uvjeren u ideju slobode", naglasio je Dodik.

On je poručio da srpski narod neće niko zaustaviti u namjeri da govori o istini i da manipulacijama pokušavaju uništiti ideju slobode.

Tajna posjeta: Šta je direktor CIA poručio Dodiku?

Tajna posjeta: Šta je direktor CIA poručio Dodiku?

"Ponosan sam što je ovdje zastava Srbije, a ne BiH. BiH nije naša država već moranje. Pokušali smo da je gradimo ali dejtonska BiH silnnim intervencijama stranaca razbila je BiH. Ta BiH ne postoji, a nije ni živjela", istakao je Dodik.

On je rekao da su Srbi zbog očuvanja mira htjeli sačuvati BiH, te su vjerovali da će neko stati sa napadima na RS.

"Sada žele imovinu. Kada nam to uzmu, onda nemamo ništa. Nemamo Republiku Srpsku. BiH nije naš identitet, već Republika Srpska i Srbija. Naš identitet ne može biti BiH. Ako nam dirnete imovinu, istog trenutka donijećemo svoju odluku o samostalnosti. Neće vam pomoći ni direktor CIA", poručio je Dodik.

On je dodao da je poseban pečat svojim prisustvom dao pjesnik Matija Bećković koji se kao i Kočić borio za istinu i slobodu srpskog naroda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (19)

/ Povezano

/ Najnovije