Crnadak: Tužno je gledati Dodika kako se posipa pepelom. Ova blamaža se mora zaustaviti

7
Radiosarajevo.ba
Crnadak: Tužno je gledati Dodika kako se posipa pepelom. Ova blamaža se mora zaustaviti
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Milorad Dodik

Zadnja dva dana funkcioneri Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) i njihovi mediji bombardovali su javnost porukama kako oni nisu nikada zagovarali secesiju i razdruživanje, iako čitav svijet zna da je to glavni dio njihove populističke retorike, rekao je ovo Igor Crnadak, šef Kluba zastupnika Partije demokratskog progresa (PDP) u Narodnoj skupštini RS.

On je podsjetio da je 30. maja ove godine Vlada RS formirala je Radnu grupu za razdruživanje sa FBiH, na čelu sa ministrom Bukejlovićem, što je, kako kaže, jasan dokaz da SNSD, kao i njihovi partneri iz Federacije, jeste bio nosilac zapaljivih inicijativa, koje su uključivale razdruživanje i secesiju.

"Ako laže koza, ne laže rog. Deprimirajuće i tužno je gledati Dodika i druge funkcionere RS kako uzmiču i kako se, povodom dolaska direktora CIA, utrkuju ko će se više posuti pepelom", ističe Crnadak.

Veliki britanski medij o Sarajevu: Grad koji ima dušu

Veliki britanski medij o Sarajevu: Grad koji ima dušu

Crnadak kaže da narod RS zaslužuje bolje lidere, koji su ozbiljni i stabilni, u svakom momentu sabrani, na koje se može računati, a ne kvazilidere koji se povlače, javno drhte od straha i preko noći odustaju od svega šta su govorili godinama.

"Ova blamaža se mora zaustaviti i zato, kao šef Kluba zastupnika PDP u NSRS i narodni zastupnik, tražim od predsjednika Vlade RS Radovana Viškovića, koji je potpisao odluku o formiranju Radne grupe za razdruživanje, da saopšti javnosti šta je konačan stav njegove Vlade", navodi Crnadak i dodaje: "Ako se ide u razdruživanje, neka pozove Radnu grupu da ubrza svoje aktivnosti, a ako su odustali neka na sljedećoj sjednici Vlada ukine Radnu grupu".

Crnadak ističe da sve drugo predstavlja ponižavanje institucija, posebno Vlade RS, baš kao i današnja infantilna izjava premijera Viškovića da je direktor CIA došao u BiH "kako bi prikupio neke informacije koje ga zanimaju".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (7)

/ Povezano

/ Najnovije