Dodijeljena novinarska nagrada “Nino Ćatić”

Radiosarajevo.ba
Dodijeljena novinarska nagrada “Nino Ćatić”
Agencije / Nagrada Nino Ćatić

U Memorijalnom centru Srebrenica – Potočari sinoć je dodijeljena po prvi put novinarska nagrada “Nino Ćatić”. 

Organizator dodjele nagrade je Udruženje ”Biti novinar” iz Tuzle uz generalno pokroviteljstvo Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica i podršku Udruženja BH novinari,

Organizacionog odbora za obilježavanje 25. godišnjice genocida u Srebrenici, Memorijalnog centra Srebrenica – Potočari, Udruženja Žene Srebrenice, Vlade TK, Grada Tuzla te saglasnost Hajre Ćatić majke Nine Ćatića.

Nagrade su dodijeljene u pet kategorija.

Nagradu za radijski izvještaj dobio je Ismet Bećar, za televizijski prilog Alemi Kazazić, za pisani tekst i fotografiju Samir Karić, te za blog/vlog Edina Latif. 

”Mislila sam da je moj Nino zaboravljen. Zahvaljujući mladim ljudima nije. Nadam se da će ova nagrada živjeti, a sa njom i sjećanje na mog Ninu”, rekla je Hajra Ćatić.    

Pored glavnih nagrada dodijeljene su i specijalne zahvalnice pojedincima i kolektivima za kontinuirano izvještavanje o Srebrenici i genocidu nad Bošnjacima u Srebrenici. 

Specijalna zahvalnica je uručena, između ostalih, Hajri Ćatić, i Edinu Ramiću ministru za izbjeglice i raseljena lica Federacije BiH, entiteta u Bosni i Hercegovini.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije