Dnevni presjek u BiH: Osam smrtnih slučajeva, 334 novozaraženih

Radiosarajevo.ba
Dnevni presjek u BiH: Osam smrtnih slučajeva, 334 novozaraženih
Foto: EPA-EFE / Sarajevo

Testovi u posljednja 24 sata pokazali su da je 334 osoba u Bosni i Hercegovini pozitivno na novi soj koronavirusa,a osam osoba je preminulo. 

Podaci su to entitetskih zavoda za javno zdravstvo, dok se oni iz Brčko Distrikta tek očekuju.

U Federaciji BiH prijavljen je 188 novi slučaj, a u RS 146.

FBiH

U protekla 24 sata Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH prijavljen je 1.240 uzoraka, od kojih je 188 pozitivno.

Novi slučajevi registrirani su u svim kantonima osim Posavskog. 

Do sada su testirana ukupno 107.004 uzorka, aCOVID-19 je potvrđen kod 10.250 osoba.  

Zaključno s današnjim danom, u Federaciji BiH oporavljeno je 6 814 pacijenata, dok je trenutno aktivno 3.161osoba pozitivno.

U protekla 24 sata, Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH prijavljena su četiri smrtna ishoda. Preminula su dva muškaraca iz Doboj-juga i Živinica, te dvije žene iz Travnika i Sanskog mosta. 

S današnjim danom, ukupan broj smrtnih ishoda na području Federacije BiH je 275, od čega je 175 osoba muškog (63,6 posto) i 100 osoba ženskog spola (36,4 posto).

RS

U RS-u je zaraženo 146 osoba i četvero preminulih.

Od pоsljеdnjеg izvјеštаја о еpidеmiоlоškој situаciјi u RS, u pоsljеdnjа 24 čаsа, u Institutu zа јаvnо zdrаvstvо RS, Univеrzitеtskоm kliničkоm cеntru RS, Bоlnici Sv. Vrаčеvi u Biјеljini i Univеrzitеtskој bоlnici u Fоči izvršеnо је tеstirаnjе 647 lаbоrаtоriјskih uzоrаkа, а nоvi koronavirus  (SARS-CoV-2) pоtvrđеn је kоd 146 оsоba u RS 

Rаdi sе о 66 muških i 80 žеnskih оsоbа, оd kојih је 27 mlаđе, 90 srеdnjе i 29 оsоbа stаriје živоtnе dоbi.

U pоsljеdnjа 24 čаsа, Institutu zа јаvnо zdrаvstvо RS priјаvljеnа su čеtiri smrtnа slučаја kоd kојih је pоtvrđеnо prisustvо nоvоg virusа kоrоnа. Rаdi sе о muškаrcu stаriје živоtnе dоbi iz Bosanske Grаdiškе, muškаrcu stаriје živоtnе dоbi iz Biјеljinе, žеni stаriје živоtnе dоbi iz Оsmаkа i žеni stаriје živоtnе dоbi iz Istоčnоg Nоvоg Sаrајеvа.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije