Novine u BiH od septembra: Za osnovce spremni i digitalizovani udžbenici

Radiosarajevo.ba
Novine u BiH od septembra: Za osnovce spremni i digitalizovani udžbenici
FOTO: Pixabay / Ilustracija

Uoči nove školske godine, Zavod za udžbenike i nastavna sredstva RS nastavlja digitalizaciju udžbenika u ovom bosanskohercegovačkom entitetu te priprema digitalne sadržaje koji će pratiti udžbenike geografije za sedmi, osmi i deveti razred. 

Time će kompletirati digitalizaciju za ovaj predmet u osnovnoj školi, potvrđeno je za Srpskainfo u Zavodu. 

Digitalizacija udžbenika u RS počela je, podsjećaju, prije manje od godinu dana, a digitalni sadržaj uz udžbenik iz geografije za šesti razred već je u upotrebi, od početka školske 2019/20. godine.

Taj prvi digitalizovani udžbenik je, kažu, dobio pozitivne ocjene i reakcije nastavnog kadra i učenika.

"Za septembar će biti spremni i digitalni sadržaji za historiju za šesti razred, te za srpski jezik i jezičku kulturu za treći razred osnovne škole", navode iz Zavoda. 

Po završetku ovih udžbenika, dodaju, pažnju će usmjeriti na najmlađe, odnosno na digitalizaciju Prve knjige, za prvi razred osnovne škole. 

"Svi učenici i nastavnici će ove sadržaje moći upotrebiti na jednostavan način, koristeći jedinstvene pristupne podatke, a svi sadržaji su prilagođeni za kompjutere, tablete i telefone. Svakako, treba znati da su ovo sve početni sadržaji, podložni promjenama i unapređenju, a kontunuira", ističu iz Zavoda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije