Direktor Mirsad Vilić primio u posjetu komandanta EUFOR-a u BiH

Radiosarajevo.ba
Direktor Mirsad Vilić primio u posjetu komandanta EUFOR-a u BiH
Foto: DKPT / Direktor Mirsad Vilić primio u posjetu komandanta EUFOR-a u BiH

Direktor Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH Mirsad Vilić i njegovi zamjenici Ranko Vuković i Ivica Bošnjak primili su danas u radnu posjetu komandanta EUFOR-a u BiH generalmajora Reinhard Trischaka.

Rukovodioci Direkcije uputili su dobrodošlicu generalmajoru Trischaku, te predstavili gostima poslove i zadatke službenika Direkcije, kao i realizovane aktivnosti u okviru zakonskih nadležnosti Direkcije.

Razgovarano je i o uspješno izvedenoj vježbi ''Brzi odgovor 2020'', u okviru Operacije Althea, čiji temelj je zajednički rad i izuzetna saradnja. Istaknuta je opredijeljenost nastavka saradnje EUFOR-a u BiH sa bliskim partnerima i sigurnosnim agencijama u Bosni i Hercegovini.

Direktor Mirsad Vilić primio u posjetu komandanta EUFOR-a u BiH - undefined

Foto: DKPT: Direktor Mirsad Vilić primio u posjetu komandanta EUFOR-a u BiH

Generalmajor Trischak izrazio zadovoljstvo u vezi dosadašnje saradnje sa Direkcijom, kao i uvjerenje da će se buduća saradnja i komunikacija održati na visokom profesionalnom novou.

Istakao je da uspješno realizovana vježba ''Brzi odgovor 2020'' pokazuje potpunu posvećenost EUFOR-a u BiH da u skladu sa svojom misijom učestvuje u očuvanju sigurnog i stabilnog okruženja u Bosni i Hercegovini.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije