Vilić, Galić, Knežević u utrci za direktore i zamjenika u policijskim agencijama

Radiosarajevo.ba
Vilić, Galić, Knežević u utrci za direktore i zamjenika u policijskim agencijama

Nezavisni odbor Parlamentarne skupštine BiH zaprimio je čak 33 prijave za mjesto direktora Granične policije BiH, Direkcije za koordinacije policijskih tijela kao i za zamjenike direktora ove dvije policijske agencije i Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA).

Tako je za mjesto direktora DKPT-a i Granične policije stigla prijava i aktuelnih rukovodilaca Mirsada Vilića i Zorana Galića.

Osim njihovih, stigle su još četiri odnosno još dvije prijave za ova mjesta.

Za zamjenike direktora u ove tri agencije stiglo je 25 prijava. Za zamjenika direktora SIPA-e prijavio se i Đuro Knežević, kojem ističe mandat na ovoj poziciji.

Na konkurs se prijavio i Robert Perić, zaposlenik Granične policije BiH.

Kako saznaje agencija Patria, nekoliko kandidata poslalo je prijave za više pozicija. Tako je za zamjenika direktora DKPT-a pristiglo ukupno deset prijava, za zamjenika direktora GP BiH devet i za zamjenika direktora SIPA-e šest prijava.

Odbor je konstatirao da sve ispunjavaju uvjete propisane Javnim konkursom. Intervjui s kandidatima bit će okončani do kraja februara nakon čega će NO rang liste dostaviti Ministarstvu sigurnosti BiH, a ministar će Vijeću ministara dati prijedlog za imenovanje direktora, odnosno zamjenika. 

Ostala imena prijavljenih kandidata za sada nisu poznata. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije