DF: Zahtijevamo hitnu reakciju nadležnih organa zbog slučaja u Pazariću

Radiosarajevo.ba
DF: Zahtijevamo hitnu reakciju nadležnih organa zbog slučaja u Pazariću
Foto: Arhiv / Demokratska fronta

Jednom smo započeli jedno saopštenje na sličnu temu rečenicom: “Mnogi sociolozi kažu da se dostignuti stepen uređenosti sistema i civilizacijskog nivoa određenog društva mjeri njegovim odnosom prema najugroženijim kategorijama stanovništva”, kazali su iz Demokratske fronte Sarajevo reagirajući na slike stanja Zavoda u Pazariću koje je danas javnosti predočila Sabina Ćudić.

Parlament FBiH odbio da raspravlja o Pazariću: Evo ko je glasao protiv

„Tada smo mislili da smo dotakli dno civilizacijskog nivoa, sve do snimaka iz Zavoda za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine u Pazariću. Nemamo riječi kojima se može iskazati prezir prema odgovornima za ovo što se na snimcima vidi“, kazali su iz DF-a.

Ćudić predstavila šokantne detalje iz Zavoda Pazarić: Djeca vezana za radijatore

Kantonalni odbor Demokratske fronte Sarajevo ne osuđuje čin, nego zahtjeva da se čim prije utvrdi stvarno činjenično stanje, jasno i glasno prozovu odgovorni, a da nadležni organi ovaj čin osude.

Jer sve drugo bi bio pokazatelj da je u ovoj državi na sceni potpuna anarhija.

Ipak, njihovi zastupnici u Parlamentu FBiH danas su bili suzdržani kada se glasalo o inicijativi Sabine Ćudić da se raspravlja o stanju u Zavodu Pazarić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije