Reakcije / DF traži pomoć za Konjic: Uputite infektologa i epidemiologa u ovu općinu

31. 03. 2020. u 16:26:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 11

Demokratska fronta predlaže da Ministarstvo zdravstva Federacije Bosne i Hercevine, Krizni štab FBiH te Zavod za javno zdravstvo u koordinaciji sa kantonalnim ministarstvima zdravstva, oforme i u Konjic upute tim infektologa i epidemiologa koji nedostaju zdravstvenim ustanovama u ovoj općini.

"Solidarnost sa zdravstvenim radnicima u Konjicu, koji je najugroženiji grad u FBiH, sada je prijeko potrebna, te smatramo da se konačno moraju uvažiti apeli zdravstvenih radnika u Konjicu za pomoć koja im je potrebna", navode u saopćenju.

Dalje navode da načelnik Općine Konjic, Emir Bubalo, i lokalne vlasti moraju pokušati iznaći prostora za adekvatne izolatorije s obzirom da je izolatorij u motelu Konjic nedovoljan i jedva podesan za prijem pacijenata koji bi uslijed povećanja broja oboljelih morali biti zbrinuti.

"Još jednom pozivamo Vladu HNK da izdvoji primjerena sredstva za pomoć Konjicu u borbi protiv koronavirusa, jer je dosadašnje izdvajanje za Konjic bilo u onom iznosu koji je ponižavajući za građane Konjica koji pune budžet HNK a ne budžet Grada Zagreba", saopćeno je iz DF-a.

KOMENTARI (2)