DF suspendirao sve aktivnosti u Koaliciji za Mostar: Ovako više ne može

2
N. Ka.
DF suspendirao sve aktivnosti u Koaliciji za Mostar: Ovako više ne može
Foto: DF / Ahmed Džubur

Demokratska fronta suspendirala je sve aktivnosti u u Koaliciji za Mostar, potvrdio je za portal Radiosarajevo.ba Ahmed Džubur, šef Gradskog odbora DF-a za Mostar.

"Suspendovane su sve aktivnosti, a o tome da li napuštamo Koaliciju donijet će odluku vrh stranke.

Budući da smo svjedoci neprimjerenih napada na vrh DF-a i to iz stranaka koje su u Koaliciji. Ne želimo da učestvujemo u ovome što se sad radi. Vidimo nekorektne napade na DF", kazao je Džubur.

On ističe da je vrlo teško sjediti zajedno sa ljudima koji, kako kaže, "ničim izazvani vrše napade na predsjednika DF-a".

Odgovorio je Džubur i da li ovakva odluka znači da će se prikloniti Bh. bloku.

On je poručio da je i Naša stranka dio Bh. bloka i da su i od njih prije nekoliko dana počeli brutalni napadi na DF.

"I to puno brutalniji nego oni iz HDZ-a", rekao je on.

"Naše učešće u koaliciji zbog ovakvih, ne znam čime izazvanih napada, sa ne znam kojom pozadinom, je besmisleno. Vjerovatno je puno toga upleteno. Izgleda da je izbor gradonačelnika u igri, a mi smo se priključili koaliciji da razbijemo koncept koji je do sada bio i da dobijemo kvalitetnog i dostojanstvenog gradonačelnika u Mostaru", kazao je Džubur.

Džubur poručuje da su se oni u samom startu okupili oko zajedničkog kandidata za gradonačelnika.

"I dalje mogu kazati da, kada je gradonačelnik u pitanju, mi ćemo podržati dr. Zlatka Guzina. Jer to je čovjek koji ničim nije opterećen, nije stranački čovjek i on zaslužuje podršku", zaključio je Džubur.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije