Izbori u Mostaru: Sud BiH odbio je sve tri žalbe, evo šta slijedi

1
Radiosarajevo.ba
Izbori u Mostaru: Sud BiH odbio je sve tri žalbe, evo šta slijedi
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Izbori u Mostaru

Sud BiH odbio je sve tri žalbe na odluku Centralne izborne komisije o rezultatima izbora u Mostaru i zahtjeve za novo brojanja glasova u tom gradu, rekla je portparol CIK-a Maksida Pirić.

Ona je navela da je CIK BiH u četvrtak, 14. januara, donio novu odluku o izmjeni rezultata izbora u Mostaru, a rok za žalbe bio je dva dana. 

"U CIK BiH stigle su tri žalbe - Platforme za progres, SDP-a i Naše stranke. Oni su na odluku o utvrđenim rezultatima naveli da CIK ponovo treba izbrojati sva ostala biračka mjesta. CIK BiH je tu žalbu juče dostavio Sudu BiH sa našim izjašnjenjem, a danas smo dobili odluku da su žalbe odbijene", rekla je Pirić, prenose agencije. 

CIK BiH danas bi mogao održati sjednicu, na kojoj bi trebali biti potvrđeni rezultati izbora za Mostar.

Izbori u Mostaru podigli su mnogo bure, a pritužbi na rezultate dolazile su iz brojnih stranaka.

Prema posljednjoj odluci CIK-a, na izborima održanim 20. decembra 13 mandata osvojio je HDZ BiH, 11 Koalicija za Mostar, šest BH blok, tri HRS, te po jedan lista "Ostajte ovdje" i Prva mostarska partija.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije