DF poručio zastupnicima iz RS-a: Ne slijedite samoubilačku politiku Milorada Dodika

Radiosarajevo.ba
DF poručio zastupnicima iz RS-a: Ne slijedite samoubilačku politiku Milorada Dodika
Foto: Anadolija / Komšić i Dodik

Milorad Dodik mora pojasniti građanima manjeg bosanskohercegovačkog entiteta zbog čega opstruira zajedničku borbu Sjedinjenih Američkih Država i Bosne i Hercegovine u borbi protiv terorizma.

Navodi se ovo danas u saopćenju Demokratske fronte iz koje navode kako je "poznato da se Dodik protivi potpisivanju Memoranduma o razmjeni putničkih informacija sa Sjedinjenim Američkim Državama, što je dijelom borbe protiv terorizma i organiziranog kriminala, kako bi se u realnom vremenu moglo znati da li među putnicima ima osoba koji su uključene u takve aktivnosti".

"Umjesto da potpiše taj Memorandum, Dodik je to pitanje poslao u Narodnu skupštinu RS-a, u nastojanju da opstruira zajedničku borbu SAD i BiH protiv terorizma. To je isti onaj Dodik koji koristi svaku priliku, zloupotrebljavajući problem migrantske krize da uokolo optužuje za terorizam, dok u stvarnosti opstruira međunarodnu borbu protiv terorizma, što dovoljno govori o Dodikovom shvatanju geopolitike", poručuju iz DF-a, te dodaju: 

"Pozivamo zastupnike u NSRS da ne slijede samoubilačku politiku Milorada Dodika, jer opstruiranje borbe protiv terorizma nije ničiji pa ni enitetski interes RS-a. Ukoliko se u tome odluče slijediti Dodika, moraju računati sa ozbiljnim međunarodnim posljedicama, jer su u tome slučaju zaštitu terorizma proglasili za interes RS-a".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije