Susret Izetbegović-Macdonald: Nastaviti raditi na borbi protiv terorizma

Radiosarajevo.ba
Susret Izetbegović-Macdonald: Nastaviti raditi na borbi protiv terorizma
Foto: SDA / Bakir Izetbegović i Ingrid Macdonald

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović razgovarao je s rezidentnom koordinatoricom UN-a u BiH Ingrid Macdonald o aktualnoj situaciji u Bosni i Hercegovini.

"Sagovornici su pohvalili intezivnu i dobru saradnju BiH i Kancelarija UN i UNDP u Sarajevu te naglasili opredijeljenost da se nastavi raditi na aktivnostima koje se poduzimaju u cilju održavanja međunarodnog mira i sigurnosti, unapređenja i zaštite ljudskih prava, postizanja održivog razvoja, uključujući implementaciju Agende 2030, smanjivanje siromaštva, prevenciju sukoba i borbu protiv terorizma UN i Bosna i Hercegovina nastavljaju sarađivati i u kontekstu realizacije Ciljeva održivog razvoja (SDGs) u Bosni i Hercegovini kao i programu Ujedinjenih naroda za Bosnu i Hercegovinu (2021-2025)", saopćeno je iz SDA.

Izetbegović je istakao da će BiH nastaviti davati svoj doprinos unutar UN-a.

"Istakao je i da se aktivnosti u BiH u vezi sa procesom evropskih integracija i usklađivanja sa EU nalaze u centru političkih dešavanja u BiH, jer je zemlja opredijeljena da nastavi sa djelovanjem na stabilizaciji prilika i ubrzavanju započetih reformskih procesa", navedeno je u saopćenju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije