Saopćenje / DF Konakoviću: Priznao si da si lopov

06. 05. 2020. u 20:39:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 142

Demokratska fronta uputila je saopćenje u kojem, između ostalog, navode da je dobro što je "Elmedin Konaković priznao da je iz budžeta KS ukrao 50.000 KM".

Reakcija je stigla nakon, kako kažu, prozivki na račun DF-a.

"Povodom prozivki predsjednika stranke Naroda i Pravda Elmedina Konakovića u kojima pomenuti proziva DF, navodeći pri tome da je on ukrao samo 50 hiljada maraka, te da je čudno što je DF reagovao na krađu, koju danas i sam priznaje, a nije reagovao na nabavku respiratora, DF želi istaći sljedeće:

Dobro je da je Konaković konačno priznao da je iz budžeta Kantona Sarajevo ukrao 50 hiljada maraka, premda i dalje laže da je novac dao Medžlisu, nego ga je kao što je poznato dao Muameru Zukorliću i fantomskoj BANU akedemiji koja je bliska njegovoj stranci.

Konaković koji je po vlastitom priznaju lopov traži od DF-a, koji nije u Vladi Federacije, da istražuje lopovluk koji je veći od njegovog.

Mi u DF-u također se slažemo sa Konakovićem kada tvrdi da u FBiH postoje i veći lopovi od njega samog.

Ukoliko Konaković u konačnici stvarno želi dokazati da postoje veći lopovi od njega, neka se obrati nadležnim institucijama koje moraju do kraja da dovedu slučaj netransparentne kupovine respiratora", saopćeno je iz DF-a.

 


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA