DF: Narušen kredibilitet pregovora, građanske stranke udaljene iz pregovora

2
Radiosarajevo.ba
DF: Narušen kredibilitet pregovora, građanske stranke udaljene iz pregovora
FOTO: Arhiv / Demokratska fronta

Demokratska fronta smatra krajnje pristrasnim napore direktorice pri Evropskoj službi za vanjske poslove Angeline Eichhorst da građanske stranke udalji iz pregovaračkog procesa oko izmjena Izbornog zakona.

"Odluka da građanske stranke mogu učestvovati samo u tehničkom ali ne u političkom dijelu razgovora, duboko narušava kredibilitet pregovaračkog procesa, te s tim u vezi izražavamo opravdane sumnje u namjere Eichhorst, i pregovaračkog formata kojeg je okupila. 

Podsjećamo da je građanski blok stranaka u Parlamentu Bosne i Hercegovine najbrojnija grupacija sa 11 zastupnika, dok neke stranke učesnice političkog dijela pregovaračkog procesa imaju tek jednog ili nemaju nijednog zastupnika", saopćeno je iz DF-a.

U saopćenju dodaju da da su se "građanske stranke odazvale pozivu međunarodnih medijatora i iskazale su volju za učešćem u pregovorima i demokratskim razgovorima".

"Ali ta volja očito ne nailazi na uvažavanja od strane dirktorice pri Evropskoj službi za vanjske poslove Angelina Eichhorst", saopćeno je iz DF-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije