SDP i DF će uputiti zajedničku poruku: "Ne ubijanju građanske BiH"

12
F. V.
SDP i DF će uputiti zajedničku poruku: "Ne ubijanju građanske BiH"
Foto: Radiosarajevo.ba / Nikšić (sredina) i Komšić (desno)

Danas će biti nastavljeni pregovori o Izbornom zakonu Bosne i Hercegovine.

Na stolu će se naći i rješenje koje predlaže Evropska unija, a koje je, kako su kazali od sinoć dostupno pregovaračima u BiH.

Visoki predstavnik Evropske unije za vanjske poslove i sigurnosnu politiku Josep Borrell i direktorica pri Evropskoj službi za vanjske poslove Angelina Eichhorst, pozvali su jučer političke lidere BiH da rade na očuvanju mira i sigurnosti i postizanju dogovora za izmjenu i dopunu izbornog zakona BiH.

Objavljen snimak: Pogledajte kako su "Pink Panteri" pljačkali u Grčkoj

Objavljen snimak: Pogledajte kako su "Pink Panteri" pljačkali u Grčkoj

Kako portal Radiosarajevo.ba saznaje, za razliku od razgovora u Neumu, danas će se s međunarodnim zvaničnicima susresti i delegacije Socijaldemokratske partije (SDP) BiH i Demokratske fronte (DF) koji će u ime predstavnika građanskih, bosanskih stranaka iznijeti stavove o ovom važnom pitanu.

Prema našim saznanjima, oni će prenijeti poruku da se razgovori o izbornoj reformi moraju prekinuti dok je u toku atak na ustavno-pravni poredak zemlje, prije svega onaj u režiji Milorada Dodika, člana Predsjedništva BiH, da se suprotstavljaju daljnjoj etničkoj podjeli naše zemlje, te snažno NE ubijanju građanske Bosne i Hercegovine!

Delegaciju SDP-a predvodit će Damir Mašić, sa saradnicima, dok će u ime DF-a poruke prenijeti Zlatan Begić, također, sa saradnicima.

Prema nepotvrđenim informacijama, današnjim razgovorima u Sarajevu trebali bi se odazvati i predstavnici Naše stranke.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (12)

/ Povezano

/ Najnovije