Denis Zvizdić u Washingtonu učestvovao na Forumu koji je organizirao Robert Pittenger

0
Radiosarajevo.ba
Denis Zvizdić u Washingtonu učestvovao na Forumu koji je organizirao Robert Pittenger
Foto: Privatni album / Denis Zvizdić

Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić učestvovao je na parlamentarno-bezbjednosnom forumu u Washingtonu.

Tokom Foruma su se razmotrene različite vrste aktuelnih globalnih sigurnosnih izazova; od nezakonite trgovine ljudima i migrantske krize, pranja novca, zloupotreba u ekonomskoj ekspanziji pojedinih zemalja kroz kontraverzne investicije, do posljedica neurokognitivnog rata i upotrebe psihološkog i biološkog oružja.

"Odlično organiziran, stručan i vrlo informativan obavještajno-sigurnosni Forum koji je organizovao Robert Pittenger, bivši član Predstavničkog doma Kongresa SAD. U okviru panela o praksama u radu parlamenata govorio sam o aktuelnoj blokadi i sigurnosnoj situaciji u našoj zemlji", napisao je Zvizdić u svom tweetu iz Washingtona.

Filantrop, oficir, pisac, predavač: Otvorena izložba "Vaš Jovan, Bosanac i Hercegovac sa dna kace"

Filantrop, oficir, pisac, predavač: Otvorena izložba "Vaš Jovan, Bosanac i Hercegovac sa dna kace"

Podsjetimo, ovaj tradicionalni događaj svake godine organizuje nekadašnji član Predstavničkog doma Kongresa Sjedinjenih Američkih Država i osnivač ovog foruma Robert Pittenger, a okuplja američke kongresmene i senatore, parlamentarce iz cijelog svijeta te eksperte i predstavnike agencija neposredno angažovane u suprotstavljanju aktuelnim globalnim bezbjednosnim izazovima.

Predviđeno je također da se predsjedavajući Predstavničkog doma Denis Zvizdić, tokom boravka u SAD “radno sastane s više članova američkog Kongresa”.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije