Denis Zvizdić: Prolongirati rok za plaćanje PDV-a za kraj mjeseca

Radiosarajevo.ba
Denis Zvizdić: Prolongirati rok za plaćanje PDV-a za kraj mjeseca
Foto: A.K./Radiosarajevo.ba / Denis Zvizdić

Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamenta Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić je uputio u parlamentarnu proceduru Prijedlog zakona o dopuni Zakona o PDV-u kojim bi se prolongirao rok za plaćanje PDV-a na kraj mjeseca, saopćeno je.

Zvzidić je Prijedlog zakona uputio po hitnom postupku.

"Danas sam u parlamentarnu proceduru, na razmatranje po hitnom postupku, uputio Prijedlog zakona o dopuni Zakona o PDV-u, kojim se omogućava donošenje privremene odluke kojom se rok za podnošenje prijave za plaćanje PDV-a pomijera sa 10-tog u mjesecu do posljednjeg radnog dana u mjesecu", rekao je Zvizidć.

Prema njegovim riječima, odluka može važiti za period od 90 dana, uz mogućnost da Vijeće ministara istu može produžiti za još 90 dana.

"Usvajanjem ove dopune Zakona o PDV-u bila bi ispunjena jedna od ključnih mjera koju od početka pandemije koronavirusa od državnog nivoa, odnosno od Vijeća ministara Bosne i Hercegovine, traži realni sektor i ukupna poslovna zajednica, a koja bi značajno pomogla u saniranju ekonomskih problema i zastoja privrednih djelatnosti izazvanih štetnim  djelovanjem pandemije koronavirusa", poručio je Zvizdić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije