Denis Zvizdić o kreditu MMF-a: Nisam detaljno upoznat zašto nisu glasali, ali...

Fena
Denis Zvizdić o kreditu MMF-a: Nisam detaljno upoznat zašto nisu glasali, ali...
Foto: Fena / Denis Zvizdić

Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić izjavio je danas u Mostaru kako je siguran da će nedoumice, ukoliko one uopće postoje, vrlo brzo biti riješene i da će kredit MMF-a biti u potpunosti operativan.

Odgovarajući na pitanje novinara zašto kadrovi SDA u Vijeću ministara danas nisu glasali za kredit MMF-a, Zvizdić je kazao kako nije do kraja informisan o čemu se radi, ali da je siguran da postoje neki opravdani razlozi.

"Nisam do detalja upoznat zašto nisu glasali, ali po nekoj mojoj pretpostavci može biti moguće jedino da su u međuvremenu eventualno promijenjeni neki principi unutar već ustaljenoga načina i metoda na koji se prihvata kredit MMF-a, na koji se plasira kredit MMF-a, i vrlo jasna pravila igre kako se otplaćuje taj kredit", kazao je Zvizdić.

Dodao je da se ne smije dozvoliti da propadne kredit MMF-a, koji je bazna osnova za formiranje stabilizacijskoga fonda i uopće osnova za pomoć i kantonima i Federaciji BiH.

"To su temeljna sredstva na koje računaju privrednici, oni kojima je zabranjen rad, oni koji u ovom trenutku ne mogu učestvovati u ekonomskom životu Federacije BiH. Riječ je dakle o 200 miliona za sam fond, 200 miliona za nivo kantona, tako da sam siguran da će se te nedoumice, ako one uopće postoje, vrlo brzo biti riješene i da će kredit MMF-a biti u potpunosti operativan", poručio je Zvizdić iz Mostara.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije